Açıklaması Zor Bulgular


Açıklama: Bilim dünyası bazı bilgilere ulaştığında daha önce doğru olarak ilan ettiği pek çok kavrama ters düşebilmekte... . Yine de bir göz atın isterseniz...
Kategori: Tiyatroterapi'den
Eklenme Tarihi: 19 Şubat 2012
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 08:56
Site: Gazete Tiyatroterapi
URL: http://gazete.tiyatroterapi.com/haber_detay.asp?haberID=293






Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Resimde gordugunuz cekic bir kum tasi icinde bulundu. Yani prensibe gore, bu kum tasi olusurken cekic oradaydi. Kesif 1844 yilinda Fizikci David Brewster tarafindan yapildi. (Kingoodie, Myinfield-Ingiltere). Ingiliz jeoloji arstirma merkezinden Dr. A. W. Med tarafindan yapilan analizlerde bu kum tasinin yasinin 360 ile 460 milyon yil oldugu saptandi. Yani cekicin de o kadar eski olmasi gerekiyor. Ama bilim dunyasina gore boyle bir sey imkansiz!
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
1945 yilinda Waldemar Julsrud adli deneyimli bir arkeolog El Toro dagi (Meksika) eteklerinde gomulmus vaziyette kilden yapilmis kucuk heykelcikler buldu. Daha sonra El Tro sehri yakinlarinda ve sehrin diger tarafinda Chivo Dag yakinlarinda porselenden yapilmis 33.000'den fazla heykelcik bulundu. Buluntular Chupicuaro, klasik kultur oncesine aitti. (M.O. 800 'den M.O. 200 'e kadar olan donem) Bulunan heykelcikler, 65 milyon yil once yok olduklari dusunulen cesitli turlerdeki dinozorlari kusursuzca tasvir ediyordu. Modern bilim doneminde, neye benzedikleri ancak cozumlenen tarih oncesi bu yaratiklari ,nasil olup da boyle eski bir uygarlik kusursuzca sanat eserlerine yansitabilmisti ? Insan gormeden tasvir edemez.

Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Lubnan'in Ballbek sehri yakinlarindaki islenmis dev kaya bloklari. Bu taslar binlerce yil oncesinde buraya getirilmisti. Resimde gordugunuz parca 1050 ton agirlikta ve 25 metre uzunlugundadir. Bu "momolit" takma adli yekpare blok dunya uzerindeki islenmis en buyuk tas bloktur. Soru su: Bu taslari kimler ve nasil buraya getirebilmisti ?
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Japonya'nin Yonaguni adasinin yakininda, denizin 23 metre altinda insan yapisi oldugu apacik belli olan piramitler bulunmaktadir.
183 metre genisliginde ve 27 metre yuksekligindeki bu piramitler yaklasik, 8000 - 10.000 yilliktirlar.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Peru Sacsahuaman'daki bu duvarlar, Birbiri adasindaki esrarengiz su alti yapilari ile kesin bir benzerlik gostermektedir. Bu arkeolojik duvarlar bir gizem tasimaktadirlar cunku, antik caglarda yapilmalarina ragmen, bu kadar kusursuz bir sekilde islenip yerlerine koyulana kadarki asamalar yuksek bir teknoloji ve bilgi gerektirmektedirler. Insanin aciklayamadigi, garip ic ve dis acilara sahip bu duvar taslari hakkinda cevabini bilmedigi sorular ise sunlar: Nasil tasindilar? Nasil olculup nasil kesildiler ? Nasil bu kadar dogrulukla yerlestirildiler? Hemde ilkel insanlar tarafindan.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Bu metal kurecikler Guney Afrika, Klerksdorp'tan. Birinin uzerinde kurenin cevresini dolasacak sekilde birbirine paralel 3 cizgi oyulmus. Bu kureler Cambrian devri oncesine ait pek cok mineral arasinda bulunmustur (2,8 milyar yil oncesi). Bu kurelerden bazilari 6 milimetre kalinliginda, ince bir kabuga sahiptirler. Bu ince kabuk kirildigi zaman kurenin icinden sungerimsi garip bir sey cikiyor.Bu sungerimsi sey havayla temas edince parcalanip toz haline geliyor. Bu kurelerin ne olduklari ,ne amacla yapildiklari bilinmiyor. Ustelik 2,8 milyar yasindalar. Insanin inanasi gelmiyor ancak bilimsel veriler bunlar.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Misir ,Dendera'daki Hathor tapinaginda goze carpan ampuller. Bu ampuller kivrimli kablolar ile bir jeneratore veya acma kapama dugmesine baglilar. Ampul seklindeki cismin icine bir yilan tasviri konmus. Bu da ampulun icindeki ince teli gosteriyor olabilir.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Uzerinde oyularak yapilmis, tam gelismemis olsa da rahatlikla fark edilen bir insan yuzu bulunan bir deniz kabugu... Bu buluntu 1881 yiliinda jeolog H. Stopes tarafindan rapor edilmistir. Yapilan testler sonucunda, oyma isleminin kabuklu henuz yasarken yani fosillesmeden once yapildigi ortaya cikmistir.Bu deniz kabugu Pliocene devrine ait ve 2 milyon yilliktir.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Rudolf Gantenbrink tarafindan Buyuk Piramit'te kesfedilen bakir kulplu kapi. Resim UPUAUT 2 adli bir arastirma robotu tarafindan cekilmistir... Hangi amaca hizmet ettigi bilinmeyen gizemli kapi, kralice odasindan baslayan guney kanallarinda yer almaktadir. Bu kapinin arkasinda baska bir kapi daha bulunmustur. Yapilan bazi arastirmalar sonucunda icinde ne oldugu bilinmeyen bir oda veya odalar bu ikinci kapinin arkasinda bulunmaktadir. Ayni kapidan kral odasindan baslayan kuzey kanallarinda da bulunmustur. Burada sorulan en onemli soru su: Gorunuste hicbir amaca hizmet etmeyen bu kapilar Neden buralara kondu ?
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
"Geode of Coso" antik bir parcadir. Bu kaya parcasinin uzeri dogal kristallerle kaplanmistir.icinde bir bosluk bulunmustur. Bu boslukta, malzemesini metal ve porselenin olusturdugu garip bir cisim bulunmustur.
Resim A : Kaya parcasinin iki parcaya bolunmus hali.
Resim B : Tasin her iki yarisinin ic kismini goruyoruz.
Resim C : Radiography teknigiyle icindeki cismin resmi cekiliyor.
Cisim o kadar eski olmasina ragmen metal bir yapidadir. Bu cismin uzerinde meydana gelen ve onu kaplayan kristal olusumlu kabugun olusabilmesi icin 500.000 yil gecmesi gerekiyor ! Resim D : Yan taraftan cekilen radiography resminde metal cismi daha ayrintili bir sekilde goruyoruz.
Sonuc olarak bu garip cisim 500.000 yil yasindadir. Gunumuzde bir seye ait bir parca olsaydi ,coktan ne oldugu saptanirdi.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
1932 yilinda Pedro Daglarinda bulunmus bir mumya. (ABD, Wyoming eyaleti, Casper sehrinin 60 mil guney batisi) Mumya koyu bronz renginde . Hayattayken boyu 35 cm'yi gecmiyordu !!! Rontgen isinlariyla yapilan incelemede bu canlinin agirliginin 5,5 kg. oldugu ortaya cikarildi.
Cinsiyeti erkek ve butun disleri yerinde. Oldugunde asagi yukari 65 yasinda idi. Mumya 350 gr. agirligindadir. Alni cok asagidadir. Ezik bir burnu ile buyuk ve genis burun delikleri vardir. Cok genis agzi ile incecik dudaklari bulunmaktadir. Bu yaratik bilinen insan turlerinden cok daha kucuktu. Bazi arastirmacilara gore bu cok kucuk boyutlarda olan bir irkin uyesiydi.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Bazi Nazka (Nazca) cizgileri, yukaridaki resmin orta kisminda goruldugu gibi, birbirine paralel kilometrelerce ve hatta daglari, vadileri asarak uzanmaktadirlar. Bu cizgileri kim takip ediyordu ve ne amacla ?
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Lubnan'daki Balbek sehri. 20 metreden daha buyuk taslarinda kullanildigi bu antik sehir Roma imparatorlugu'ndanda eski. Hatta Sumerlilerin bilgilerine gore bile burasi antik bir sehirdi o zamanlar. Taslarin buyuklugunu gostermek amacyla 2 kisi yapilarin arasinda dikiliyor. Bugun kimse burasini kimlerin yaptigini,nasil yaptigini, ne amacla ve ne zaman yaptigini bilemiyor. Modern bilim ise Baalbek 'i gormezlikten gelmeye devam ediyor.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Misir 'daki Abydos tapinagindaki hiyerogliflerde, helikopteri, tanki, kargo ucagini ve planoru cagristiran sekiller vardir. Bu hiyeroglifler baska hiyerogliflerin altina gizlenmislerdi. Ilk tabaka hiyerogliflerin yerinden kopup dusmesiyle bu esrarengiz sekiller gun yuzune cikmistir.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
1900 'lu yillarin baslarinda 250 civarinda hiyeroglif Sydney 'in 100 km. kuzeyindeki Hunter Valley ulusal parkinda kesfedilmistir.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Bunlar antik Misir hiyeroglifleridir. Kuskuya yer birakmayacak olan Eski Misir Tanrisi "Anubis" cizimi ile birlikte hiyeroglifler su soruyu akla getiriyor: Acaba Eski Misirlilar Avustralya'ya mi gitmislerdi ?
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Kafatasi Peru'da (Ica) bulunmustur. Ilk bakista gunumuz insaninin kafatasina benzemektedir, ancak soru isaretlerine yol acan bir kac etken one cikmaktadir. Goz bosluklari gunumuz insaninin goz bosluklarindan %15 daha buyuktur. Beynin yer aldigi bosluk ise 2600 ccm ile 3200 ccm arasinda degismektedir. Su andaki insanin kafatasindaki beyin beyin boslugu kapasitesi 1450 ccm 'dir !!!
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
1895 yilinda Irlanda 'da Dyer tarafindan mineral arastirmalari sirasinda bulunan bir dev fosili. Boyunun karsilastirilmasi amaciyla bir tren vagonunun onune koyulmustur. Yuksekligi 3 metre 70 santimetre ve agirligi 2050 kg.dir. Sag ayagi 6 parmaklidir. Ancak daha sonra bu dev fosile ve sahibine ne oldugunu kimse bilmiyor.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Alban Dagina kazinmis pervaneli bir ucagi hatirlatan eski devirlere ait bir resim goruyorsunuz. Olmek toplulugunun inanilmaz ve cozumlenemeyen orneklerinden birisidir.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Bu altin maket Kolomb oncesi doneme ait bir mezarda bulunmustur. YaklasIk 1800 yilliktir. Gorunuse gore bir ucagin dogru olcekli maketi gibi duruyor. (Delta kanatli, motor yerine sahip, pilot kabini var, kuyruk kanatlari bile dogru sekilde tasvir edilmis.) Guney Amerika'da buna benzer bir cok eser bulunmustur.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Buache Haritasi 1737'de eski yunan haritalarindan kopyalanarak cizilmistir. Harita Antartika'nin buzla ortulu olmadan onceki halini de gostermektedir. Sasirtici olan ise su: Eger bugun Antartika buz ile ortulu olmasaydi Ross ve Weddell denizleri bu kara parcasinin ortasindan gecerek kitayi 2 buyuk parcaya ayirmis olacakti. Ancak modern jeoloji arastirmalari sonucunda 1968 yilinda bu gercegin farkina varilmisti.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Peru 'daki Ica colunde bulunan ve binlerce yil oncesine ait Ica taslari akillari karistiriyor. Dr. Javier Cabrera buyuk bir sabirla bu taslari koleksiyonunda toplamis ve binlerce tastan olusan bir muze acmistir. Bu taslara kazinmis olarak kalp naklini gosteren ameliyatlardan dinozorlari avlayan insanlara kadar bir cok olay gosterilmektedir. Hatta evcillestirilmis dinozorlarin uzerinde oturan insanlar bile tasvir edilmistir.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Alisildik olmayan bu spiral cisimler 1991 - 1993 yillari arasinda Rusya'daki Ural daglarinin dogusunda bulunan kucuk bir dere olan Narada'da bulunmuslardir. Boylari en fazla 3 cm. olan bu cisimlerden (inanilmaz ama) 0,003 mm. olanlari da bulunmustur. Buyuk olanlari bakirdan, kucuk ve cok kucuk olanlari ise cok ender rastlanan "tungsten" ve "molybdenum" maddelerinden yapilmistir.
Mikroskopla yapilan incelemeler sonucunda spiraller kusursuz bir bicimde "altin oran" teknigiyle yapilmisti. Daha da sasirici olan sey ise butun bilimsel incelemelerin gosterdigi gibi bu cisimlerin yaslarinin 20.000 ile 318.000 yil arasinda degistigidir. Bu yas farki cisimlerin bulunduklari derinlige gore degismektedir.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Tarih oncesi devirlerde yasamis olan Toxodon'nun bulunan bir kalca kemigi.(Arjantin)Resimde ok ile gosterilen sey ise bir ok veya mizrak ucudur. Insanin yasamadigini sandigimiz devirde , biri onu avlamis anlasilan.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Peru'daki bronz disliler. Modern dislilerden farki yok gibi. Tek farki cok uzun zaman once yapilmis olmalari.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Unlu "Kiev Astronotu". Bu heykelcik Avrupa'da bulunan "uzay adami" ozelliklerini gosteren tek buluntudur. Yasi cok eskidir.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Tarih oncesine ait kucuk Japon heykelcikleri. Yakalarinda civata tasiyan bu heykelcikler bir tur uzay basligi ve elbisesi tasimaktadir. Hatta bunlardan biri cok buyuk gozluk takmaktadir. Sanki gunes isigindan korunmak ister gibi.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Filippo Lippi tarafindan yapilan "La Madonna e san Giovannino" tablosu. (15. yuzyil) Yukaridaki koyu renkli ve isIk sacan cisim sanki hareket ediyor gibi. Cunku seyredenler var. Tablodaki adam ve kopek.
Ressamin tablosuna aksettirdigi bu cisim, hicbir inanc ve dinsel anlatimla alakali gorunmuyor. Roma doneminde oldugu gibi gunumuzdede "ufo" fenomenleri ayni sekilde gozlemlenmektedir.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Bu resimde Antikythera makanizmasini gormektesiniz. Sag tarafta ise teknik semasi yer almaktadir. 1900 yilinda Girit adasinda bulunmustur.M.O. 1.yuzyila tarihlenmektedir. Bu antik bronz mekanizma bize eski uygarliklarin dusundugumuzun aksine daha ileri bir teknik bilgiye sahip oldugunu kanitliyor. Astronomik takvim oldugu dusunulen bu makanizmada ya da bir makinanin parcasi) icinde baska dislilerde bulunmaktadir.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Yapimi bitirilmemis bir Obelisk (dikilitas). Su anda dikili bulunan en buyuk obeliskten 2 kat daha buyuktur. Yapiminda bir cok Misir tapinaginin insasinda oldugu gibi kirmizi granit kullanilmistir. YaklasIk 40 metre yuksekliginde ve 1150 ton agirligindadir.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Bu cisim Kanada'nin Kuzey kutup bolgesindeki Axel Heiberg adasi eski fosiller koleksiyonunda bulunmustur. Incelemeler bunun bir insan parmagi fosili oldugunu gosteriyor. Bu fosil 100 ile 110 milyon yil oncesine aittir (Creataceous jeolojik donemi). Bu fosil " DM93-083 " numarasiyla arsivlenmistir. Rongen isinlariyla yapilan inceleme sonucunda resimdeki siyah kisimlarin parmak kemiklerine ait oldugu ortaya cikmistir. Bu kadar eski zamanlarda insan yasamis olabilir mi ?
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Bu da Kolombiya, Bogota yakinlarinda bulunmus bir insan eli fosili. Fosillestigi kayanin yasi 100 - 130 milyon yildir. Yani , fosilde o kadar sene once meydana gelmistir.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
r
r
Bu 120 milyon yillik tas parcasinin yuzeyi, Ural Bolgesini gosteren (tabiri caizse) bir haritayla kaplidir. Gorunuse gore bu kadar eski bir haritanin olmasi imkansizdir. Bashkir State Universitesindeki bilim adamlari, cok eski zamanlarda, gelismis uygarliklarin olduguna dair kanitlardan biri olarak yorumluyorlar eseri. Bu
gercektende insan eliyle yapilmis bir rolyeftir.
Gunumuz askeri haritalari ile neredeyse ayni karakterik ozellikleri sergilemektedir. Harita sivil calismalari gostermekte yani uzunlugu 12.000 km.'yi bulan kanallar, nehirlere cekilen citler, guclu barajlar... Kanallardan cokta uzakta olmayan yerde elmas bicimindeki yerler gosterilmistir. (Ne anlattigi bilinmemektedir). Ayrica harita bazi yazilarida icermektedir. Hatta sayilar bile vardir. Bilim adamlari once bunun eski cince oldugunu dusunduler. Daha sonra bu dusunce bilinmeyen bir kaynaga ait hiyeroglif - syllabic turu yaziya donmustur. Bilim adamlari bu yazilari simdiye kadar cozemedilier.
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
Yeni Zelanda 'da bulunan cok eski bir uygarliga ait kusursuzca yerlestirilmis taslardan olusan duvarlar bulundu. Bu duvarlari yapan uygarlik hakkinda en ufak bir bilgi
Bilimin
açıklayamadığı
keşifler
1877 yilinda Montezuma tunel sirketinin bir tunel calismasi sirasinda 50 milyon yil eski olan bir lav akintisinin icinde bir tokmak ile bir kap bulundu.( Table dagi - California) Tokmak yaklasik 30 cm uzunlugunda ve kap ise 10 cm capindadir. Bu buluntudan su sonuc cikiyor: 50 milyon yil once yanardagdan fiskiran lavlar sel olup akarken bu tokmak ile kap oradaydi ve ikiside lavin icinde gomulu kaldilar. 50 milyon yil once..