BREZİLYA 2014 DE NEDEN YOKTUK (1) İskender GÜRDÖL


Açıklama: 2005 yılında da Ulusal Futbol Takımımızın başında yine Fatih Terim varmış. O dönemde beş yıllık bir plan yapılarak...
Kategori: Spor Yazıları - İskender GÜRDÖL
Eklenme Tarihi: 01 Ağustos 2014
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 02:34
Site: Gazete Tiyatroterapi
URL: http://gazete.tiyatroterapi.com/haber_detay.asp?haberID=434




BREZİLYA 2014 DE NEDEN YOKTUK? ( 1 )  

 

2005 yılında da Ulusal Futbol  Takımımızın başında yine  Fatih Terim varmış. O dönemde beş yıllık bir plan yapılarak 2010 yılında kulüpler bazında UEFA veya Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, Ulusal Takım bazında da Avrupa Şampiyonluğu hedeflenmiş.

Bu hedeflere ulaşabilmek içinse, ilköğretim okullarınla paralel bir program  uygulanmasına karar verilmiş.

Sonra bir bakmışız Sayın Terim’  in yerine bir yabancı antrenör, bir süre sonrada o yabancı çalıştırıcının yerine yerli bir Teknik Direktör göreve getirilmiş. 2013 yılında da Fatih Terim yeniden takımın başına geçmiştir. Fakat bu kez görev ismi değiştirilmiş Türkiye Futbol Direktörü diye bir unvan ile göreve başlamış.   Tabii bu arada yaklaşık on yıl önce yaşama geçirilmek istenilen plan ve programda ortadan kalkmış  her şey sil baştan yapılmak zorunda kalınmıştır.  Bu durum  beraberinde zaman kaybı ve maddi savurganlığa sebep olmuştur.

Hani geçen yazımızda neden Brezilya 2014 te yokuz diye bir soru sormuş, yanıtını da önümüzdeki yazılarımızda vereceğiz demiştik.

İşte; Dünya Kupası finallerine gidemememizin   önemli nedenlerinden biri  çalıştırıcılar konusunda bir türlü istikrarı yakalayamamış olmamızdır. Görüldüğü gibi 8 – 9 yıllık bir periyotta 3 – 4 antrenörle çalışılınca ne plan kalıyor ne de program…

Ulusal Takım için işler böyle yürütüldüğüne göre varın kulüplerimizin halini siz  düşünün.

Dediğimiz gibi:

Bu ülkenin zamanına da parasına da  yazık ediyoruz…



                                                                             İskender GÜRDÖL