Bir Avuç Pirinç... Ayşe ERİŞ


Açıklama: ....Aynı pirinç tanelerinin bir araya gelmesindeki gibi, özüne bağlı olup, düşünce özgürlüğüne sahip çıkan güzel insanların bir araya gelerek pirinç taneleri gibi homojenleşip, kaynaşması, birlik ve beraberlik içerisinde olması büyük bir değerdir...
Kategori: Öğrenci yazarlar
Eklenme Tarihi: 27 Aralık 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 03:12
Site: Gazete Tiyatroterapi
URL: http://gazete.tiyatroterapi.com/haber_detay.asp?haberID=532




·         BİR AVUÇ PİRİNÇ

  Ne kıymetli, ne zahmetlidir bilindiği üzere pirinç tanesinin yetişmesi. Bin türlü zahmet ve emeğin yanı sıra sevgi vardır, özveri vardır her bir tanesinde. Sofralarımızdaki yeri apayrıdır.  Emeğe olan saygıdan, kutsal bir nimet olarak görürüz her bir pirinç tanesini. Özenli davranırız, ziyan olmaması için.

  Aynı pirinç tanelerinin bir araya gelmesindeki gibi, özüne bağlı olup, düşünce özgürlüğüne sahip çıkan güzel insanların bir araya gelerek pirinç taneleri gibi homojenleşip, kaynaşması, birlik ve beraberlik içerisinde olması büyük bir değerdir. Aynı farkındalıkları, değer yargıları ve koşulsuz emekle sevginin ne anlama geldiğini bilen ve inandığı İdeoloji uğruna gönül veren insanların bir araya gelmesi bir pirinç tanesi kadar zahmetli, emek isteyen ve bir o kadar sevgi isteyen oluşumdur. Bir avuç insan bir avuç pirinç tanesi…

  Öyle güzel öyle muhteşem bir avuç insan tanıdım ki paha biçilemez her biri çok kıymetli. Kendimi çok şanslı hissediyorum aralarında olduğumdan. Bu değerli insanların bir araya gelerek oluşturduğu küçük tiyatro grubumuzdan bahsetmek isterim. Çok değerli R.Sinan Akbaşak Hocamız önderliğinde beyin fırtınası gerçekleştiriyoruz. Tek başımıza çözüm bulamadığımız sorunlarımıza ya da daha önceleri fark edemediğimiz birçok şeyi bir araya gelerek çözüm arayışına giriyoruz. Tartışıyoruz ama asla kavga etmiyoruz. Hocamızın, karşılaştığımız her bir durum için bize açtığı yeni pencere ile dünyamız değişiyor, gelişiyoruz, yenileniyoruz. Etrafımıza da kendimizde faydalı bireyler oluyoruz. Tiyatro nedir, tek kelimeyle anlatmak gerekirse Yaşamdır. Ve biz yaşamın içinde ne varsa bu küçük Tiyatro Grubumuzda öğrenmekteyiz. Birlikte olmaktan mutluyuz, keyifliyiz. Biz bir avuç pirinç tanesi gibi kıymetliyiz.

  Küçük bir topluluğun etrafına saçmış olduğu ışık görmezlikten gelinemez. Mutlu olmayı öğrendiğimiz gibi mutlu etmeyi de öğreniyoruz. Bir avuç pirinç, bir bakarsın bin ambar pirinç olur. Ha pirinç ha insan ne fark eder ki önemli olan güzellikleri çoğaltabilmekte.

 

                                                                                                   

                                                                                                                         AYŞE ERİŞ