Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Eğitim Destek Birimi Kuruldu

Eğitim Destek Birimi Kuruldu

Tarih 17 Eylül 2010, 19:53 Editör

Tiyatroterapi Eğitime destek verme sevdasında yeni bir yolu daha kullanıyor.

Eğitim Destek Birimi Kuruldu…
 

    Tiyatroterapi Eğitime destek verme sevdasında yeni bir yolu daha kullanıyor. Beykoz Vakfı bünyesinde ve tiyatroterapinin yapısıyla işlerlik kazanacak Eğitim Destek Birimi Öğrencilere  her türlü konuda danışmanlık, öğretmenlik, arkadaşlık yapacak. Tiyatroterapinin başta Sinan Akbaşak olmak üzere tüm üniversiteli öğrenci ve öğretmenleri gençlere her konuda destek olacaklar.

   Yakında dernekleşerek stk lar arasında yerini alması beklenen Eğitim Destek Birimi neler yapacak röportaj tarzında düşüncelerimizi aktaralım…

   Röportajı yapan halkın sesi hayali kişisi...Bundan sonra hshk olarak anılacak…

    Cevapları veren R. Sinan Akbaşak. Bundan sonra rsa olarak anılacak…

Hshk- Merhaba Sayın Akbaşak…  Nereden oluştu hem gazete hem  Eğitim   Destek Birimi?
Rsa- Aslında cevaplar birbirinin içindeler. Tiyatroterapi olarak kendimizi tanıtmak ve etkinliklerimizi duyurmak konusunda sıkıntılarımız vardı Gazetenin çıkış hareket noktası burası. Şunu da belirteyim. Kimsenin uzmanlık alanına girmek gibi bir düşüncemiz de yok. Biz sadece daha kolay tanıtım yapalım, paylaşalım, biraz da genç dostlarımıza gelişim şansı verelim istedik .

Hskh- Gazeteyi biraz daha sonra konuşalım .Çünkü esas sormak istediğim bu Eğitim Destek Birimi… Daha sonraları stk olmak istediğinizi söylediğiniz bu birimi anlatır mısınız?

Rsa-  Evet Çocukların eğitim yaşantıları içerisinde oldukça fazla sıkıntıları oluyor. Okullar eğitim – öğretim kurumları olmaları gerekirken sadece öğretim kurumları olarak şekil değiştirdiler. Artık insanı eğitmek yerine soru çözmesi öğretiliyor.Halbuki eğitim görevinizi ihmal etmeseniz pek çok soruya gerek kalmayacak…

Hshk- Ben tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım…

Rsa -   Belki de ben tam olarak anlatamadım. Biraz daha açıklayıcı olmaya çalışayım. Bu ezberci sistemin getirdiği bir durum aslında  Şimdi İstanbul’un fethini anlatırken işin detay boyutu ağırlık kazanıyor. Gemileri karadan yürüttüğü kızaklar yapıldığı bunların yağlandığı,namazın kılınarak sefere başlandığı gibi işin aslını geriye iten detaylara boğulup kalınıyor. Halbuki İstanbulun neden bukadar önemli olduğu ve neden daha önce fethedilemediği bilgileri yada İstanbulun el değiştirmesiyle yaşanılan çağda ne gibi değişiklikler olduğu irdelense daha faydalı ve öğrenilmesi de kolay olacak…

Hshk – peki diyelim ki öyle siz bu sisteme nasıl katkı sunacaksınız..?

Rsa -     Biz sisteme değil sistemin kurbanlarına destek sunmaya çalışıyoruz…Bu sistemi de değiştiremeyiz… ve zaten bu da bizim işimiz değil.. bizim yapmak istediğimiz; benim öğrencilik yıllarımda sahip olduğum olanaklara bu günkü genç insanı kavuşturmak.

Hshk-  Galiba biraz daha bilgiye ihtiyacım var, gerçi sizin o yıllarda iyi öğrenci olduğunuzu biliyoruz ama..

Rsa-     Bilinmesi gereken bu değil… benim nasıl iyi bir öğrenci olabildiğimdir. Ve ben bu konuyu sizinle paylaşmak isterim zaten öyle çok fazla da detayı yok… Şöyle ki: Evimizde her türlü bilgiye ulaşma materyali mevcuttu. Okuyan bir ailenin ortamında çeşitli ansiklopediler en önemlisi bu ansiklopedileri nasıl kullanacağımızı anlatan bir baba ve her konuda yanı başımızda hissettiğimiz annemiz vardı. Tüm bunlara ilaveten hemen her şeyi sorabileceğim bir abim vardı…

Hshk-  Evet şimdi bunu günümüze yani sizin Eğitim Destek Biriminize uygulayalım.

Rsa -  Çok basit Ben babamın pozisyon8unda her türlü alet ve ekipmanı sağlamakla görevli olacağım. Çocuklarım ve öğrencilerim ise ağabeyimin bana yaptığı ağabeylik desteğini geniş kapsamlı abi- abla olarak tüm çocuklara sunacaklar.

Hshk – İyi gözüküyor…Biraz daha detay alsak..

Rsa -   Devam edelim öyleyse… Şimdi bilemediğiniz bir konu, yapamadığınız bir ödev, anlayamadığınız bir konu varsa muhakkak bunu sorup öğrenebileceğiniz bir abi-ablanız olacak. Ayrıca temel bilgileri pekiştirmek amaçlı matematik ,fen ve Türk dili edebiyatı destekleri toplu olarak verilecek.Yani dersanede pek de zaman bulunamayan temel alt yapı desteklendirmesi yapılacak.

Hshk – Sınıflar mı açacaksınız.?

Rsa –   Evet matematik ve Türk Dili Edebiyatı sınıfları oluşturacağız.
Hshk – Peki destek sadece bu tarz eğitim içinde mi kalacak…

Rsa -    Hayır tabii ki En önemlisi biz çocukların abi ablası – anne babası pozisyonunda olacağız .çeşitli açıklamalarla yardımcı olmaya çalışırken profesyonel yardım aşamasına gelmiş ihtiyaçlara da uzman desteğini bulmaya çalışacağız.

Hshk -  Oldukça güzel gözüküyor…peki en önemli soru : bu destekler için ücret alacak mısınız..

Rsa -    Bu soruyu bekliyordum… Sadece birebir ders yada toplu takviye derslerde küçük aylık ücretler olmalı diyoruz… Onun dışındaki tüm destekler , yol göstermeler, abi ablalık elbetteki ücretsiz olacak

Hshk -  Peki son bir soru Beykozda bu tarz çalışan Bedes, Eğitim gönüllüleri gibi birkaç kuruluş varken siz neden gücünüzü birleştirmek yerine ayrı bir kurum oluşturmaya çalışıyorsunuz?

Rsa -    Bu kuruluşların sayısı ne kadar çok olursa olsun hala az kalırlar, kalırız..Bu tarz kurumların sayısı devamlı  arttırılmalı öğrenciyi bir araya toplamanın zorluğundan ötürüde ayrı ayrı kurumlar gibi olmalıdırlar. Ama en çok istediğimiz ayrı ayrı olup tek bir beyin, tek bir vücut gibi davranabilmemizdir.

Hshk – Sizlere iyi niyetinizden ötürü teşekkürler ediyor ve başarılar diliyor,Sizin gibi eğitim amaçlı çalışan tüm kurumlara yardım etmenin bir zorunluluk olduğunun unutulmamasını diliyorum. Hayırlı olsun.

Rsa –  Teşekkürlerimle yardım konusundaki düşüncenizin önemine ben de vurgu yapmak istiyor, iyi ve başarılı günler diliyorum.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

  • Bu kategoriye henüz haber eklenmedi.
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi