Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Yeni gelişen spor dalı MMA ve Yalçın ALTUN

Yeni gelişen spor dalı MMA ve Yalçın ALTUN

Tarih 15 Ekim 2014, 22:15 Editör

Aynı zamanda tiyatroterapi'nin iyi bir oyuncusu olan MMA (Mixed Martial Arts) Antrenör ve sporcusu Yalçın ALTUN Bulgaristandaki Dünya şampiyonasına katılıyor.Büyükler Türkiye 60 kg birincisi olan Altun altı kişilik bir ekiple şampiyonada...



MMA(Mixed Martial Arts) yani karışık dövüş sanatları. Müsabıklarının ayakta boks, muay thai ve judo hareketlerinin kullandığı, rakibinizi yere düşürdüğünüz de mücadelenin yerde de devam eden ve bu yer mücadelesin de güreş jiu jitsu tekniklerinin kullanılarak mücadelenin devam etmesine olanak sağlayan branş Amerika da dünyaca ünlü UFC(Ultimate Fighting Championship) tarafından başlayan organizasyonlarla tüm dünyada tanınmaya ve popülaritesini arttırmaya başladı.

Profesyonel olarak BELLETOR ve PRİDE de zamanla bu sporun Şampiyonlar Ligi şampiyonu unvanlarını almışlar ve bütün dünyaca tanınan büyük organizasyonlar olmuşlardır.

MMA Amatör Ligde iki Uluslararası Federasyon IMMF (International Mixed Martial Arts Federecion) WMMAF (World Mixed Martial Arts Federecion) kurarak ülkeler arası şampiyonalar düzenlemeye başlamıtır.

2014 yılı itibariyle buna ISKA da katılarak MMA sporunun Amatör Liglerinin oluşturulmasına ve ülkelerin kendi federasyonlarını kurup, kendi şampiyonalarını yapıp, ulusal takımlarıyla bu organizasyonlara katılmasını sağlamışlardır.

Türkiye’de 2013 yılında kurulan Türkiye MMA Federasyonu Türkiye genelinde verdiği antrenör, hakem ve sporcu gelişim semineriyle adını duyurmaya başladı, arkasından yapılan ilk Türkiye şampiyonasındaki başarısıyla hızla prestijini yükseltti,  arkasından Bulgaristan’da ISKA tarafından düzenlenen Dünya Şampiyonasında boy gösterdi.

Bu gün MMA Milli Takım kafilemiz Ukrayna’da WMMAF (World Mixed Martial Arts Federecion) düzenlediği Dünya Şampiyonasına katılarak bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklâl Marşımızı dünya arenasında bir kez de bu dalda dinletmek için yola çıkıyorlar.

Beykoz bölgemizde bu sporu yapan Beykoz Fıtness Spor Kulübü Antrenörleri Yalçın Altun , Bahattin Yücel öncülüğünde sporcuları Türkiye Şampiyonasında 2 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya alarak ilçemizi temsil etmişler ve üç sporcumuzla Milli Takıma dolayısı ile dünya  Şampiyonasına katılmaya hak kazanmışlardır.


MMA Türkiye Şampiyonası’nda Derece Yapan Sporcularımız

Yalçın ALTUN                     Büyükler                             60 kg Türkiye Birinci

Ozan KARACAOĞLU          Büyükler                             75 kg Türkiye Birincisi

Bahattin YÜCEL                Büyükler                             95 kg Türkiye Birincisi

Murat Can ÜST                 Büyükler                             65 kg Türkiye Birincisi

Murat YILDIRIM                Gençler                               65 kg Türkiye Birincisi

Tuğrul SEZER                   Yıldızlar                               60 kg Türkiye Üçüncüsü





.....


.
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Tiyatroterapi Anlatıları

Muhlis Sabahattin ve ATATÜRK

Muhlis Sabahattin ve ATATÜRK Bir bakıyor, karşısında yakın dostu Muhlis Sabahattin.. Kollarını açıyor.. "Muhlis!.." "Kemal!.." Sarmaş d...

23 Nisan hiç bu kadar güzel anlatılmamıştı... Yılmaz ÖZDİL

23 Nisan hiç bu kadar güzel anlatılmamıştı... Yılmaz ÖZDİL Yılmaz Özdil'in 15 Nisan 2016 Tarihli Sözcü gazetesindeki köşe yazısı... 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Ba...
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi