Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Oğuzhan Çelik

Oğuzhan Çelik

Tarih 15 Eylül 2010, 01:40 Editör

ASSOS SİZİ ÇAĞIRIYOR

ASSOS SİZİ ÇAĞIRIYOR


       İstanbul'un can sıkıcı, agresif, gürültülü, boğucu atmosferinden sıyrılmak. Keşmekeş trafiğinin çağanoz akıntısı insanlarından kurtulmak istiyorsanız. Çanakkale İlinin, Ayvacık ilçesine bağlı sevimli mi sevimli, şirin mi şirin, masum mu masum güzeller güzeli Assos sizleri çağırıyor. İstanbul'a sadece 6 saat, İzmir'e 4 saat, Ankara'ya 9 saat, Bursa'ya 6 saat uzaklıktaki bu yenilesi yutulası cennet Assos'a gidipte yüzü düşen birini ne gördüm ne de işittim. Mutluluk kaynağı Assos'un tarihi M.Ö. 1000'li yıllara dayanmaktadır. 3 bin yılda ayakta kalabilmiş. Doğasından, havasından, denizinden hiçbir şekilde ödün vermemiş  minik bir antik yerleşmedir. Bu topraklar ünlü filozof Aristo'nun evlenmesine şahitlik etmiştir.
      Köye girdiğiniz vakit hiç çekinmeden derin derin nefes alıp verin. Duyacağınız, tadacağınız kekik kokusunu bu kadar içinizde hissedeceğiniz başka bir cennet bahçesi bulmak kolay değil bu yer yüzünde. Sizi karşılayan tarihi evler sizleri Ortaçağın mistik havasına sokar. Sokakları, evleri, bahçeleri, ören yerleri eski zamanı yaşarmışçasına alır sizleri düşlerinizi yaşatır. Tepelerde dolaşırken pırıl pırıl deniz karşılar. Antik tiyatrosu binlerce yıldır Assos'un bir sanat bahçesi olduğunu anımsatır.
      Assos; Assos - Behramkale, Assos - İskele, Assos - Kadırga Koyu ve Kadırga Plajları turizmde son dönemlerde rağbet gören yerleridir. Orjinal mimarisinin bozulmamasına özen gösterilmiş motelleri ve ev pansiyonculuğu insanları buraya çekmek için yapılmış tesislerdir. Bölge halkı balıkçılık, zeytincilik ve turizm ile geçimini sağlamaktadır. Küçük lokantalardaki enfes ev yemeklerini başka hiçbir yerde yiyemeyeceğinize garanti veriyorum. Sizlere tavsiyem kekik suyu ile terbiye edilmiş levrek. Assos'ta levrek yediğiniz zaman eminim kendinize sormadan edemiyeceksiniz "Bunun adı levrekse İstanbul'da yediğim balığın adı ne?". Kadırga Koyunda masmavi, pırıl pırıl denize ayaklarınızı soktuğunuzdan itibaren kendinizi arınmış hissedeceksiniz.
     Tatil planı yaparken Assos'u listenizin başına almanızı tavsiye ediyorum. Hiç pişman olmayacaksınız. Geri dönüşün ne kadar huzurlu, ne kadar dingin olduğunu farkedeceksiniz. Başınızı dinlemek istiyorsanız. Doğa ile denizi içiçe yaşamak istiyorsanız. Kendinizi bulmak, güzellikleri keşfetmek, yaşamanın ne demek olduğunu öğrenmek istiyorsanız Assos'a gidin. Çünkü Assos sizi çağırıyor.

                                                                                                                                              Sevgilerle,

                                                                                                                                              Oğuzhan ÇELİK

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Dostlarımdan...

Eğitimin Harikalar Diyarı ve Dünya Birincisi Finlandiya'nın Eğitim Sistemi

Eğitimin Harikalar Diyarı ve Dünya Birincisi Finlandiya'nın Eğitim Sistemi Finlandiya, dünyada eğitim problemini en erken çözmüş ülkelerden biri. Dünyanın en başarılı okullarından bir kısmı ...

Bir Anı...

Bir Anı... Talip APAYDIN'IN 1967 yılında yayımlanan ''Karanlığın Kuvveti'' adlı kitabında yer alan anısı, ...
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi