Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Bekir Yeşiltaş

Bekir Yeşiltaş

Tarih 15 Eylül 2010, 19:11 Editör

ONU TANIYOR MUSUNUZ?

ONU TANIYOR MUSUNUZ?

 

    Buradan çok büyük bir kitleye ulaşacağımızı biliyorum. Peki, bu imkânı sağlayan insanı tanıyor musunuz?

    Sanırım buradan başlamak ve aydınlanmak gerek. Aydınlatmak için önce aydınlanmak gerek. Işık saçan bu insan Recep Sinan AKBAŞAK. Google bu ismi yazdığınızda okuduklarınız kadar tanıyacaksınız. Etrafındaki insanlardan dinlerseniz, inanılmaz biri cevabını alır ve “ hadi canım oradan, abartıyorsunuz” dersiniz.

   Bakın kısaca yaptıklarından yani benim bildiklerimden bahsedeyim size. (Bilmediğimiz o kadar çok şey var ki, anlatılacak doğru cümle sanırım “ dünyanın en iyi sevgi ve bilgi kütüphanesi) Şimdi düşünün ailesine bağlı (Bu kadar sıcak, sevgi dolu, bilgili ve iyi insanı bir arada görmeniz zor.), çevresi için elinden geleni yapan, aydınlatmak için genç, yaşlı, çocuk ayrımı yapmadan bilgilerini aktaran birisi. Tiyatro eğitimlerini fotoğraflandıran ve bunları yayınlayan, bu fotoğrafları düzenleyip, arşivlendiren, yeri geldiğinde uykusunu feda eden (Genellikle her zaman J) Mazeretleri olmayan, bilgiyi bulmayı sağlayan, önemli günlerin önemli olduğunu gösteren, bilgi yolunda koşmayı sağlayan, özgürlüğünü hatırlatan ve bunun için çabalayan, yaşadığı her anın değerini bilen ve önemini insanlarla paylaşan, çiçekleri belki de onlardan daha iyi tanıyan, bulunduğu yeri fener alayı gibi yapan, yazar (çok kapsamlı )  araştırmacı, fotoğrafçı, doğa tutkunu, usta, yüzücü… Konuştuğunu anlatabilen, dinlediğini anlayabilen insanlar için (Hocamızın sözüdür) çabalayan ender bulunan bir insan.

   Yaptıklarına ve yapmak istediklerine baktığınızda imkânsız gelebilir size ama ben Hocamı tanıdıktan sonra “SADECE BİRAZ ZAMAN ALIR” derim. Hayatta isteyip de yapamayacağınız şey yoktur. Kendinize güvenin, sevin, sabır gösterin, azmedin, çabalayın, okuyun, paylaşın ki bilginiz değerlensin ve işe yarar olsun. Hayata tutunmaya çalışmak yerine iki elinizle boğazına sarılın. Yapacaklarınız için istemek yeterli değil biliyorsunuz, harekete geçin. Unutmayın! Evde oturarak nasıl iş bulunmuyorsa, yapacağınız şey içinde istemek yeterli olmayacaktır. Harekete geçin, kalkın, silkinin. Hayat akıp giderken, gelecek için, sizin için uğraşan bu insanı hala tanımayacak ve görmeyecek misiniz?

 

 

Bekir YEŞİLTAŞ

 

 

 

 

 


Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Dostlarımdan...

Eğitimin Harikalar Diyarı ve Dünya Birincisi Finlandiya'nın Eğitim Sistemi

Eğitimin Harikalar Diyarı ve Dünya Birincisi Finlandiya'nın Eğitim Sistemi Finlandiya, dünyada eğitim problemini en erken çözmüş ülkelerden biri. Dünyanın en başarılı okullarından bir kısmı ...

Bir Anı...

Bir Anı... Talip APAYDIN'IN 1967 yılında yayımlanan ''Karanlığın Kuvveti'' adlı kitabında yer alan anısı, ...
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi