Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Hatice Kara Özcan

Hatice Kara Özcan

Tarih 24 Eylül 2010, 00:05 Editör

ARKADAŞLIĞIN ÖNEMİ


   Kim ne derse desin ben çok şanslı bir kulum.  Çocukluğumdan itibaren hep etrafında arkadaşları olan, köpeği, ineği, arısı, tavuğu , küçük buzakları , meyva ağaçları, denizi, taşları, toprağı, gökyüzü, anası, babası, akrabaları, hatta 100 yıllık  bir evi  bile  olan (bir zamanlar,doğduğum ev )  biri oldum ben. Liste aslında böyle uzar gider . Ne kadar güzel yaşamışım hayatı.  Aslında  acıları da bol olan biri oldum ben,  ama  yaralanmadan. Bazan düşünüyorumda, tüm  yaşadıklarımı  bana güzel hatırlatan ve hala varlıklarıyla beni mutlu eden arkadaşlarım   yaşadıklarımın içinde hep önemli bir yerde oldular. Şimdilerde  sanırım birazda yaşlılıktan  uzun bir süredir görmediğim  arkadaşlarımla bile acayip dostluklar kurmak istiyorum. Bunun için çok çaba sarfediyorum. Hatta hiç tanımadıklarımla bile tanışmak istiyorum. Oysa bi zamanlar bende kabuğuma çekilmiştim. ( uzun sürmemişti ama ).  Bir dostla konuşmak, onun omzuna yaslanıp ağlayabilmek, ona sıkı sıkı sarılabilmek, sırlarını paylaşabilmek  ne kadar önemli.  
 
  Tüm bunları yazmama sebep  7 yaşında olan oğlum.  Sanırım onunda hayatında arkadaş  önemli bir yer tutacak,  o kadar insan canlısı bir çocuk ki  gidenlerin arkasından ağlardı küçükken ve  bir o kadarda yalnızlığında kendini avutabilen bi çocuk. Şimdi bakıyorum eve gelenlere ikramda bulunmaktan, onlara odasını açmaktan  ve oyuncaklarını paylaşmaktan  acayip keyif alıyor.  Bu beni çok mutlu ediyor.  Bende ona arkadaşlarımla olan hikayelerimi anlatıyorum. Çok keyifleniyor.  Biraz daha büyüdüğünde ona; Arkadaşlarını ağırlayabilecek kadar yemek yapmayı, sofra hazırlamayı, eliyle hediyeler yapmayı, arkadaşlarıyla açık havada gezmenin keyfini, sade giyinmeyi ama şahane görünmeyi, temiz kokmayı,  iyi yemek yemeyi, yaşadığından keyif almayı ve paylaşmayı  öğretmeye çalışacağım. Yanında  olanın keyif alabileceği biri olsun istiyorum ve hissediyorum öyle biri olacak inşaallah.  Çünkü mum yakmayı ve gece ışıkları yakmadan sohbet etmeyi çok seviyor ve bizi buna zorluyor.   Yaşlı ana baba olmanın her halde tek iyi tarafı bu. Bir sürü yaşanmışlığınız oluyor ve bunu aktarabiliyorsunuz.

   Ben hüzünle neşeyi hep kardeş ilan ettim hayatımda. Her ikisini de çok sevdim. 

    Sizleri bilemem ama  bir  gün çekip gittiğimde etrafımdakiler üzülmesin istiyorum.  Ne şahaneydi, ne güzel yaşadı, faydalıydı...  diye bahsedilsin istiyorum. Ben gittikten sonra, tanıdığım herkes ‘’ biz hayatı yaşamaya devam edelim , o bundan çok mutlu olurdu’’ desinler istiyorum.  

Çok şey mi istiyorum

Hatice Kara Özcan
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Dostlarımdan...

Eğitimin Harikalar Diyarı ve Dünya Birincisi Finlandiya'nın Eğitim Sistemi

Eğitimin Harikalar Diyarı ve Dünya Birincisi Finlandiya'nın Eğitim Sistemi Finlandiya, dünyada eğitim problemini en erken çözmüş ülkelerden biri. Dünyanın en başarılı okullarından bir kısmı ...

Bir Anı...

Bir Anı... Talip APAYDIN'IN 1967 yılında yayımlanan ''Karanlığın Kuvveti'' adlı kitabında yer alan anısı, ...
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi