Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Tiyatroterapi olarak Ülkü ERAKALIN ustanın galasındaydık...

Tiyatroterapi olarak Ülkü ERAKALIN ustanın galasındaydık...

Tarih 08 Nisan 2011, 12:02 Editör

Ülkü erakalın'ın 'ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BİR SEVDA' Adını verdiği son eserinin Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi Feridun Karakaya Sahnesinde Gala gösterilmi yapıldı

    

Ülkü erakalın'ın 'ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BİR SEVDA' Adını verdiği son eserinin  Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi Feridun Karakaya Sahnesinde Gala gösterilmi yapıldı.

    
Tiyatroterapi ekibinin toyat Gurbu olarak tam kadro gösteriye katılarak Ülkü Erakalın'ın yanında olduk.

    

    
Çığlık Çığlığa Bir Sevda filminin gösterimi öncesi bir açılış konuşması yapan sanat alanında 60. yılını kutlayan ünlü Yönetmen Ülkü Erakalın, Zeki Müren ile ilgili anılarını, filmin hazırlık ve çekim sürecini sevenleriyle paylaştı.
Zeki Müren’in son katılmış olduğu bir TV programında, ilk sahneye çıktığında ilk şarkıyı okuduğu mikrofonun kendisine ödül olarak verilmesinden dolayı aşırı heyecanlanınca kalp krizi sonucu öldüğünü hatırlatan Erakalın, “Dünyaya böyle bir sesin geleceğine inanmıyorum. O yüzden sanatçıları yaşarken sevin ve sanatçıları yaşarken alkışlayın” dedi.
Zeki Müren’e duymuş olduğu hayranlığın, bu filmin çekilmesinde önemli bir rolü olduğunu ifade eden Erakalın, filmde Zeki Müren’in ölümünden önce son 9 günde insanlardan kaçtığı, mutsuz ve keyifsiz hallerini işleyerek, bilinmeyen sırları açıklığa kavuşturduğunu kaydetti.
Açılış konuşmasının ardından Kaymakam Aydın Ergün ve Belediye Başkan Vekili Yüksel Baki Ülkü Erakalın’a sanatının 60. yılını doldurmuş olması münasebetiyle bir plaket takdim ettiler.
Plaket takdim töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Kaymakam Ergün, “Ünlü Yönetmen Ülkü Erakalın’ın gerek Beykoz halkına gerekse Türk milletine vermiş olduğu hizmetlerin bir karşılığı yoktur” dedi.
Zeki Müren’in anısını yaşatmak amacıyla çekilen filmde sanatçıyı canlandıran Ediz Hun’a başrolde Selma Güneri, Irmak Ünal ve Tomris Oğuzalp eşlik etti.
Zeki Müren’in son günlerine ışık tutan ve belgesel niteliği taşıyan film, gala gecesinde izleyenlerden büyük beğeni aldı.
Gecenin sonunda sanatta 60. yılını dolduran Ülkü Erakalın’a sevenleri çiçek takdim ettiler.

    

   
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Tiyatroterapi'den

Atatürk’ün Vasiyeti ve İş Bankası’ndaki CHP Hisseleri... Sinan Meydan

Atatürk’ün Vasiyeti ve İş Bankası’ndaki CHP Hisseleri... Sinan Meydan Atatürk'ün 5 Eylül 1938 tarihli vasiyetine dayanan İş Bankası'ndaki CHP hisselerini Hazine'ye devretmek...

Hayatınıza Yıldız Kenter girdiyse...

Hayatınıza Yıldız Kenter girdiyse... Değerli dost Cengiz Korucu ile girişimiz arasında bir yıl var. Ben 1976 girişliyim. Ama yaşanılanlar birebir, istis...
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi