Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

BEYKOZ'LU GENÇ KAPTAN HAKAN SINMAZ'IN  MECBURİ STAJINDA HAYATI KARARDI...

BEYKOZ'LU GENÇ KAPTAN HAKAN SINMAZ'IN MECBURİ STAJINDA HAYATI KARARDI...

Tarih 23 Ağustos 2015, 14:33 Editör

Mürettebatın arasında hayatında ilk kez gemi yoluculuğuna çıkmış, 22 yaşındaki stajyer denizci M. Hakan Sınmaz da bulunuyor. Mersin Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu'ndan yüksek onur belgesiyle mezun olan Sınmaz'ın ilk uluslararası yol-culuğu, İtalyan polislerin gemiye el koymasıyla sonuçlandı. Aradan geçen 75 günde ailesi, Sınmaz'la telefonla bile görüşemedi.



BEYKOZ'LU GENÇ KAPTAN HAKAN SINMAZ'IN 
MECBURİ STAJINDA HAYATI KARARDI...


Esrar ile ele geçen Türk gemisinin mürettebatı iki buçuk aydır
İtalya'da hapiste

Mürettebatın arasında ilk uluslararası yolculuğunu yapan stajyer
Hakan SINMAZ da var



ALİ ÇELIKKAN

    İtalyan özel harekât polisi, 4 Haziran 2015 günü uluslararası sularda seyreden bir Türk gemisini devriye botları ve uçakla takip etti. Türk bandıralı Dalyan Denizcilik'e ait 'Meryem' isimli kuru yük gemisi Sicilya boğazında düzenlenen operasyonda kargosunda 12 ton esrar ile ele geçirildi. Piyasa değerinin 40 milyon avro olduğu düşünülen uyuşturucunun bulunduğu geminin 10 Türk mürettebatı, 75 gündür Palermo'da bir hapishanede.

   Mürettebatın arasında hayatında ilk kez gemi yoluculuğuna çıkmış, 22 yaşındaki stajyer denizci M. Hakan Sınmaz da bulunuyor. Mersin Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu'ndan yüksek onur belgesiyle mezun olan Sınmaz'ın ilk uluslararası yol-culuğu, İtalyan polislerin gemiye el koymasıyla sonuçlandı. Aradan geçen 75 günde ailesi, Sınmaz'la telefonla bile görüşemedi.

Haberi TV'den aldılar

Sınmaz ailesi haberi televizyondan öğreniyor. Hakan'ın en küçük kardeşi, şirket sahibi armatörün telefonunu buluyor. Görüşmede armatör çok üzgün olduğunu, böyle bir olaydan haberi olmadığını, kendisinin de mağdur, kandırılmış, perişan olduğunu, yapabileceği hiçbir şey olmadığını söylüyor.

Aylardır oğlunun sesini duymayan Baba Mustafa Sınmaz, oğlu Palermo'da bir hapishanede beklerken, en parlak zamanlarının ondan haksız yere çalındığını düşünüyor. "Gireceği sınavı kaçırdı" diye isyan eden baba, devletin erişilmez bürokrasisinin umursamaz tepkilerini almaktan bitkin düşmüş durumda.

Ayrılmak istemiş

Hakan, ailesini gemi yakalanmadan kısa süre önce Ereğli'de karaya çıktıklarında arıyor. Para alamadığını, gemide erzak problemi olduğunu ve artık orada çalışmak istemediğini söylüyor. İstanbul'a dönen Hakan'ı gemidekiler ikna edince stajının yanmasını istemeyince geri dönüyor. Çünkü Hakan'ın gemicilik lisansı alabilmesi için açık deniz stajına ihtiyacı var...



Şirket kayıp

Dalyan Denizcilik, olaydan sonra ortadan kayboldu, kayıtlardan düştü. Şirketin Kabataş'taki adresinde artık başka bir firma var. İtalyan Sahil Güvenliği Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre şirketin sahibi başka bir suçtan aranıyor.

Hakan ailesine yazdığı mektupta onların yüzünü karartacak hiçbir şey yapmadığını, bayramda ailesinin yanında olacağını söylüyor.

İtalya'da mürettebata İtalyan bir avukat tutulmuş. Hakan'ın cezaevinden yazdığı ilk mektup, içinde bulunduğu durumun vehametinin farkında olmadığını gösteriyor. Kısa süre sonra oradan çıkacağını düşünen Hakan, bayramda ailesinin yanında olmayı arzuluyor. Üniversite sınavları yaklaşan ortanca kardeşi Furkan'ı soruyor. Bayram zamanı gelen ikinci mektup ise ailenin Hakan'dan aldığı son haber. Babaannesinin ölüm yıldönümü olan 8 Ağustos'ta orada olmak istediğini söylerken, ailesinin mutlaka babaannelerinin mezarını ziyaret etmeleri gerektiğini hatırlatıyor.

'Sesimizi duyun'

Ailenin iletişime geçtiği avukatlar yapılabilecek bir şey olmadığını, İtalyan yetkililer dışında kimsenin bilgi sahibi olamayacağını ifade ediyor. Ailenin isteği İtalya'da yaşayan ya da İtalyan hukukunu bilen birilerinin onlara yardımcı olması. Soruşturma sürecinin nasıl ilerlediği, Hakan'ın neyle suçlandığını bilmeyen aile, boynu bükük bekliyor


TÜM STAJ YAPACAK KARDEŞLERİMİZ, EVLATLARIMIZ ADINA HABERİ DUYURMALI, SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMALI, YARDIM EDEBİLECEK KURUMLARI VE KİŞİLERİ HABERDAR ETMELİYİZ

................................

Haberin 23 Ağustos 2015 de Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan küpürü

Bu metin Abonelik haklarından yararlanılıp yasal olarak yayınlanmıştır.


Sinan AKBAŞAK
Tiyatroterapi

......................................................
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Tiyatroterapi'den

Atatürk’ün Vasiyeti ve İş Bankası’ndaki CHP Hisseleri... Sinan Meydan

Atatürk’ün Vasiyeti ve İş Bankası’ndaki CHP Hisseleri... Sinan Meydan Atatürk'ün 5 Eylül 1938 tarihli vasiyetine dayanan İş Bankası'ndaki CHP hisselerini Hazine'ye devretmek...

Hayatınıza Yıldız Kenter girdiyse...

Hayatınıza Yıldız Kenter girdiyse... Değerli dost Cengiz Korucu ile girişimiz arasında bir yıl var. Ben 1976 girişliyim. Ama yaşanılanlar birebir, istis...
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi