Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Mucize

Mucize

Tarih 23 Şubat 2017, 11:40 Editör

Tiyatroterapi katılımcılarının ikinci yaşamı değerlendirme çalışması yazı konumuz Mucize

  

Tiyatroterapi katılımcıları ikinci yaşamı gözlem ve değerlendirme ödevinde hayli keyifli çalışmalara imza attılar... Umarım sırası gelir ve kitaplaşır

Keyifli izlemeler
 
                                           R.Sinan Akbaşak
                            Tiyatroterapi Genel Sanat Yönetmeni




                                                Mucizeyi Görebilmek

     Arkama yaslanıp, gözlerimi kapatıyorum.  Geçmişten bir müzik tınısı kulağımda, burnumda mis gibi kızarmış ekmek kokusu.  Düşünüyorum mucizelerimi !!! Bana eşlik eder misiniz?
    Hayatımı tamamen gözden geçiriyorum. Pek çok mucizeye; merhaba dediğimi, hatırladım. Ama İlahi gücün bana bahşettiği en büyük mucizemin ailem olduğunu düşünüyorum. Nurlar içinde uyusun çınarım babammm her şeyim, doyamadığım gül kokulum. Senden çok erken ayrılmak beni kahrediyor. Evimizin sultanı canım annnemmm, evlatları için her türlü fedakârlığı yapabilen güçlü kadınım, sığınağım, ilacım. Varlığın sonsuz güç veriyor tüm benliğime. Şövalyelerim var benim iki tane candan öte ağabeylerim. Değişemem kimselere kardeşlerimi…
   Evet, benim mucizelerim hayata tekrar tekrar başlamakla devam etti. Birden çok defa şofben zehirlenmesiyle hayata gözlerimi hastanede açtım. Yaradan’ın mucizesi annem sayesinde yaşama döndüm, vade bitmemiş.
   Çok çok kıymetli dostlarım ve öğreticilerim oldu yaşamımda. Her biri ayrı bir mucizemdir. En umutsuz olduğum, vazgeçtim dediğim bir dönemde ise annelik müjdesi geldi. Önce bir kaybetme korkusu ardından mucize bir evlada kavuşmanın heyecanı, sevinci, gururu. Evlat kokusu cennet kokusu derler, bunu bilemem ama evladımın kokusunu bin kokunun içinden seçebilirim. Oğlumla ilk karşılaşma anımız, hafızamdan asla silinemez. O müthiş buluşma beynimin içinde çok özel bir yerde saklı. Ona ilk dokunuşum, anlatılamaz bir heyecan. Sen benim mucizemsin gözümün nuru evladım. Annelik bu dünyada ki en büyük mucizedir. Şükürler olsun Rabbime beni bu mucizeye layık gördüğü için. Yaşadığım sürece umudum var, mucizeler bitmesin. Yeni mucizelerle müjdelenelim.
Umutsuzluğa kapılmayın, mucizeler dolsun yaşamınıza, sevgiyle kalın… Ayşe ERİŞ






                         Ben  anneyim


Size doğurmaktan değil çünkü o çok doğal bir şeydir, duygulardan bahsetmek istiyorum. Annelik duygusu gerçek bir mucizedir

Her insanın duyamadığı sesleri duyarım çözümsüz denilebilecek  koşullarda  benim çözümüm vardır çünkü ben anneyim annelerin  olmazı yoktur annelerde  yok yoktur

Annelerde  yapamadım  unuttum yoktur.  Annelerde  bana ne  sana ne yoktur. Biz  yükü paylaşan,  sırrı  paylaşan,  sevinci  paylaşan,  gözümüzde   mutluluğu  paylaşanlarız. 

Yavrumuz  doyarsa  doyarız  ısınırsa ısınırız. Gülerse  güleriz  üşürse  donarız  

Evlat büyür kendi ayakları üstüne basar kantlanır uçar gider de biz hep anne kalırız

Biz  anneyiz                Nurten AKBAŞAK





                                                  MUCİZE

Mucizedir hayatın ta kendisi…
Doğum, nefes, evlat hepsi birer mucizedir.
Hem de kocaman mucizeler
Görülmemesi mümkün değildir.

Birde benim için detaylarda saklanan mucizeler vardır. Bunlardan birinden bahsedeceğim sizlere
Minicik minnacık bir mucize, gördüğün vardır, göremediğin vardır.
Ama o da mucizedir.
Kelimeler ile anlatamadığın, bir sürü sözcüğü ifade eder.
Var olan sözcüklerde karşılığını bulamadığın duyguların yerine kullandıklarım vardır. Bazen en büyük sevinçleri bazen acıları anlatır.
Pişmanlıkları, keşkeleri, iyikileri seslendiremediğin kahkahaları anlatır.
Kendi küçük, pırıl pırıl, şeffaf inciler. Bu kadar çok şey yüklediğimiz minik bir inci tanesi mucize değil de ne olabilir ki.
Ben ne zaman ağlasam yada birinin ağladığını görsem küçük bir çocukken babaannemin anlattığı bir masal gelir aklıma
Ağlayınca gözünden inciler dökülen, gülünce yanaklarında güller açan kız masalı…
Sonra büyüdükçe anladım ki her insanın gözyaşı aslında birer inciymiş. Minik, pırıl pırıl, şeffaf inciler.
Ne çok şey anlatır anlayana, bu inciler.
Kim bilir yaşamımız boyunca ne inciler döktük, ve kim bilir daha niceleri dökülecek.
Gülmekten olsun tüm dökülen incilerimiz, incinmesin hiçbir zaman yüreğimiz.
Bitmeyen mucizeler de büyüsün sevgilerimiz.                  Gülden YİRMİBEŞ




  

                                                     Mucize


    Ne çok istedigimiz seyler vardır zamani gelir olur. Normaldir... Olmasi gerektigi icin oldu deriz... Ama inaniyorum ki ne kadar istedigimiz, ne kadar gönülden diledigimiz belki gözyasi döktüğümüz sürece gerçekleşmiştir. İşte bu 'Mucize' dir. Yillar içinde bunun böyle olduğunu yaşayarak görmüşüzdür.
Ben kendi adima yaşadığım mucizeleri gün gün, tarih tarih hatırlarım... Harikadır,  olmuştur. Kimimiz buna dua deriz kimimiz ilahi güç...  Ama gönülden gelendir, istenendir,
Sözün kısası, özü... MUCİZEDİR                                  Nejlan TOPAL
 
 


    

                    İnsanoğlu  mucizevi bir varlıktır.

Bunca çok sistemin bir araya getirilimesine rağmen uyum içinde çalışan bir mekanizmadır.

Mekanizma mı ?
 
Duygularımızı dikkate almaz isek , evet, mekanizmayız. Ancak dış dünya ile bağlantıyı sağlamak için bize tepki verdiren, bizi insan yapan duygularımız var. İyi ki varlar ! Herkesin adına konuşmam doğru olmaz tabi ki - benim hayatımda duygular çok büyük yer almakla beraber çok önem taşımaktalar.
       Ziyaretin başlangıç gününden itibaren 2 hafta geçince annem evine Moskova’ya döndü. Yaşımız ne olursa olsun annemizin yanında çocuk kalan insanlardan biri de benmişim. Yaklaşık bir buçuk senedir annem Türkiye’ye gelmedi. Tabi ki telefon, Skype sayesinde istediğimiz anda görüşüyorduk ve yan yana olmayınca özlemimi susturmayı başarmışım. Fakat annemle bu geçmiş iki haftayı geçirip , onun gidişinden sonra kahpe özlem iplerini yeniden eline aldı.
       Bu hafta ‘mucize’ konulu bir makale yazmamız gerekiyor, fakat , Hocam, ‘ödevi yapamadım’ demek yerine bu çalışmamı mektup şeklinde size yazmak istedim.
       Demiştim ya duygularımın önemi hayatımda çok büyüktür diye. Onların boyutuna göre bazen yönlendiricimiz de olabiliyorlarmış ve yapmamız gereken işlerimizi ertelemek zorunda bırakıyorlar. ‘Aklın nerede ?’ diye soracak olursanız size şöyle bir cevabım olacak ‘Sizinle hemfikirim, ama iradesizlikten mi yoksa duyguların gücünden mi - bilmiyorum, onlara teslim olmuşum’.
      Gerçi ben teslim olsam da aklım duygulara değil teslim olmak , acil bir yuvarlak masa toplantısı düzenler ve mantıklı ortak karara bağlayana kadar bu yoğun müzakereler devam eder. O arada ben de yoğun özlemimi yaşamaya devam eder ‘mucize’ konusu ile ilgili hiç bir şey yazamamakla kalmış oluyorum. Yine olanlar bana olmuş oluyor ()))).            Yekaterina ÇİMEN

 

  

"Mucize, bilimsel yasalarla açıklanamayan ve ilahi güçlere mal edilen, inananlar tarafından hoş karşılanan sıradışı olay"... Ne büyük anlamı olan bir kelime, bizimde hayatımızda öyle değilmi... Bazı şeyler gerçekten muzice, Aşk oluyor, dostluk oluyor, komşuluk oluyor, sağlık oluyor, ayağımız takılıp bizi yere seren bir taşa bile hayır olduğuyla ilgili mucize arayıp, belki başımıza düşecek saksıyı engellemiştir diye düşündüğümüz olmuyormu.
Benim mucizem Kızım... Küçücük bir can... Anne karnında hayat bulan aslında doğumla başlayıp ölene kadar sürecek olan müzice. Onunla büyümek sevmek, hormon denen duyguların bile değişmesi, vazgeçilmez neredeyse paylaşılmaz bir tutku bağımlılık.
Hayatımızda ne olursa olsun pes etmeyeceğimiz mucizelerimiz olsun ki mucizelerimizin peşinden koşalım.                                   Demet BAKAN



  

                                                 MUCİZE,

Mucize hayatın kendisidir bence, var olmaktır. Her türlü fiziksel rahatsızlıklar ile yaşanan yoğun ve hırpalayıcı duygusal sarsıntılar karşısında ayakta durabilmektir.  Herkese ve her şeye karşın dik kalmaktır. Gören gözümüz, tutan elimiz, yürüyen ayaklarımız ve tüm varlığımızdır.
Ve bu varlığın annelik yolu ile başka hayatlara can vermesidir. Ne güzel bir mucizedir anne olmak, ben hayatımın en güze mucizesini bundan 9 yıl önce ve evliliğimden 7 yıl sonra anne olunca anladım. Ne yüce bir şeydir ki o sizin kanınızın kan verdiği canınızın can olduğu mucizeniz hayata merhaba demek için doğru zamanı beklemekte ve ancak vakti geldiğinde hayata merhaba diyebilmektedir.
Minicik bir beden küçücük eller ve o küçücük ellerin sizin kocaman ellerinizi daha gözünü açamadan sımsıkı tutmasıdır mucize.
Duygulardır mucize; sevebilmek, kızabilmek, düşünebilmek, hayal edebilmek ve hayallerini gerçekleştirebilmektir.
Eşinizdir mucize; hiç tanımadığınızla dört duvar arasında olmak, bunu başarabilmek ve hayata aynı gözlerle bakabilmeyi öğrenmek…
Ailenizdir mucize;  size can veren sizi sarıp sarmalayan, hayata tutunmanızı sağlayan..
Dostlarınızdır mucize; hiç tanımadığınız ama bir anda hayatınızın bir noktasından içeri girerek bir çok şeyin değişmesine sebep olan..
Ve en önemlisi sağlıktır mucize; kaybedince değerini anladığımız tıkır tıkır işleyen fabrikamız…
Hayatlarımızda hep yüzümüzü güldürecek güzel mucizelerimizin var olması dileği ile….

Ebru YÜCER


...............

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Tiyatroterapi'den

Atatürk’ün Vasiyeti ve İş Bankası’ndaki CHP Hisseleri... Sinan Meydan

Atatürk’ün Vasiyeti ve İş Bankası’ndaki CHP Hisseleri... Sinan Meydan Atatürk'ün 5 Eylül 1938 tarihli vasiyetine dayanan İş Bankası'ndaki CHP hisselerini Hazine'ye devretmek...

Hayatınıza Yıldız Kenter girdiyse...

Hayatınıza Yıldız Kenter girdiyse... Değerli dost Cengiz Korucu ile girişimiz arasında bir yıl var. Ben 1976 girişliyim. Ama yaşanılanlar birebir, istis...
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi