Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

SANAT ESERİ DOĞAL EĞİTİM ARACIDIR.

SANAT ESERİ DOĞAL EĞİTİM ARACIDIR.

Tarih 14 Eylül 2010, 11:42 Editör

Bilgiyi bir sanat yapıtı gibi somutlaştırarak öğrenciye sunması ...

     SANAT ESERİ DOĞAL EĞİTİM ARACIDIR.

  

.

 

                Öğrencinin öğrenmeyi sanat haline getirebilmesi için öğreticinin kendisinin de bir sanatçı olduğunu asla unutmadan bilgiyi bir sanat yapıtı gibi somutlaştırarak öğrenciye sunması gereklidir. Ve bilgi öğrenci ona soluk verip hayata kavuşturdukça önem kazanacaktır. Kısaca ; öğrenci bilgiye hayat vermeli , zihin arşivine katacaksa düzenli depolamalı , hemen kullanacaksa sevgisiyle süslemelidir. Çünkü öğrencinin  kendine özgü bilgi edinme yolunda bir amacı toplumsal işlev ise diğer amacıda kendi iç yaşamını zenginleştirmektir. Sanat kişiliğin kurtuluşudur. Sanat mekanikleşen toplumlarda insana kişiliğini kazandıran , daha sonrada süsleyen bir kavramdır. O halde sanat eserinin bir eğitim aracı olduğu reddedilemez.

 

                Çağdaş uygarlık içindeki hızlı kentleşme önemli , beraberinde de hayli sorun getiren bir kavramdır. Belki bunlardan en önemlisi göçle gelişen kentteki uyum sorunudur. Kentli kendi kültürünü yaşatmaya çalışırken yabancılaşmakta ; kente gelen getirip yaşatmaya çalıştığı kültürü hayatta tutamamaktadır. Her iki kavramda da üreticilik söz konusu ise , kentlerin birer sanat ve kültür merkezi olarak örgütlenmeleri üretici emeğe çok büyük bir katkı yapacak ve uygun sentezler toplumda kaynaşmayı arttıracaktır. Bu arada yerel çevrenin özgün ayrıcalıkları sanat eğitiminde asla göz ardı edilmemelidir.

 

                Şimdi özellikle Tiyatroterapinin konumuna ve işlevine bir kez daha dikkat çekmek istiyorum Tiyatromuzda eğitimin sanatla desteklenme kavramı tam olarak uygulanmaktadır. Bu yüzdendir ki ; her konuda bilgi ve görüş sahibi olan öğrencilerin iç zenginliklerini sınırsızlığa doğru götürürlerken ; görevlerinde , ilişki ve yaşamlarında farklı , düzeyli seviyelere tırmanmaktadırlar. Yine bir dilekle bitirmek istiyorum. Umarım hiç kimse  el feneriyle ışığı aramıyordur. Bazen apaçık gerçekleri görmek zor olsa da ışık gönlümüzde hep vardır.

 

Hep ışıklarla kalın...

 

 

R.Sinan AKBAŞAK

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

R. Sinan AKBAŞAK... Köşe Yazıları

Nerede hata yapıyoruz... R.Sinan Akbaşak

Nerede hata yapıyoruz... R.Sinan Akbaşak ...televizyon kanallarımızdan bir bey elinde mikrofonla yakaladığı insanlara sorular soruyor. Özde basit sorular an...

Kelimelerin Senfonisini dinler miydiniz... R.Sinan AKBAŞAK

Kelimelerin Senfonisini dinler miydiniz... R.Sinan AKBAŞAK ... ve siz dinleyesiniz diye "Kelimelerin Senfonis"i tek kişilik gösteri olarak ayda iki kez karşınızda olacak... D...
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi