Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Yeni Sezona Başlarken

Yeni Sezona Başlarken

Tarih 19 Eylül 2010, 20:57 Editör

Biz, Siz,Sitemiz ve Gazetemiz

Başlarken…

 

     Yıllardır düşünürdüm… bir gazetemiz olsa , onu biz çıkarsak, ama sayfa doldurmak üzere planlamak yerine sanat doldurmayı planlasak diye… Sanırım bu düşümüz gerçekleşiyor. Bir yazılım firmasının ve en önemlisi oğlum İlhan’ın desteğiyle gazetemiz siz bu yazıyı okuduğunuzda hayat bulmuş olacak.

     Hani çok yapılmış ama bir kez daha denenen olsun, Klasikleşmiş bir yaşam biçiminde olsun bazı insanlar ‘ben yapacağım’, ‘ama farklı olacak’ gibi iddialarda bulunurlar ya bizim öyle bir iddiamız yok. Biz yani ‘tiyatroterapi’ gurubu yapmak istediklerimizin  ‘iyi’ olmasına samimiyetle çaba sarf ederiz. Bu da  iyi olmamızı sağlar., Bu gün de niyetimiz böyle.

Derseniz ki ; niye böyle bir gazete?, veya neden gazete? Cevabımız ne olabilir… Bilmem, belki daha çok .. Evet evet daha çok paylaşmak …Yaptıklarımızı, Düşündüklerimizi, Niyet ettiklerimizi ya da hedeflediklerimizi daha çok paylaşmak, Daha çok bilinmek istedik.

     Tiyatroterapi’yi oluştururken hedeflerimizden biri, Belki de en önemlisi herkesin tiyatro yapabilmesine olanak sağlamaktı. Genellikle bizim tarzımız eğitim kurumlarında ya yüksek ücretler ,ya da ciddi seçme sınavları karşılar insanları. Seçilmiş olmak, birilerinin seni; Yapar ya da yapamaz diye kendi ölçüsünde, kendi alışılmış, öğrenmişlikleriyle tartması çok da doğru gelmiyor bana. Bence her isteyen sanatla uğraşabilmeli… Akademik anlamda uğraşmak isteyeler konservatuarlara yönlendirilmeli, amatör anlamda yapmak isteyenler kurslara, derneklere gidebilmeli, ama kimsenin hayalleri ve çocukluk düşlerinin önüne set çekilmemeli.

    Her isteyen sahneye çıkabilir, Her isteyen dans edebilir anlamında söylemiyorum bunları … Ama her isteyene yardım edilmeli, Elinden tutulmalı, Yol gösterilmeli, Bir çare üretilmeli ve sunulmalı diyorum. Yeteneği olan kolay öğrenir, Yapar. Yeteneği sınırlı olan çok çalışır, Gayreti ölçüsünde yapar, Yeteneği olmayan ya da az çalışan çabası kadar bir yer bulur.

      Diyeceğim herkese göre bir yer bulunur dünyamızda…

Böylece kendi yaşam felsefemizi de ortaya koymuş oldum galiba… Evet doğru anlaşıldı. Biz her isteyenin aramıza katılabileceğini anlatmaya , cesaretlendirmeye çalışıyoruz. Herkese uygun çalışma saatleri için gayret ediyoruz. Her yaşın saatini. sınıfını oluşturmaya çalışıyoruz. Yaşamımızı devam ettirecek, ışığımızı yanık tutup, sınıfımızı ısıtacak kadar ücretlerle ayakta kalabilmeliyiz diyoruz.

     Biz sizi tiyatrocu yaparız… bizden geçen herkes sanatkar olur gibi bir söylemimiz yok. Bizim adımız bu camiada ‘iyi’ olarak bilinir ama bizden geçin , televizyonda iş bulursunuz demiyoruz… Böyle bir şey olamaz zaten. Böyle söyleyenler umut taciridir. Ben, biz kimsenin umutlarıyla oynamayız.

    Biz ne yaparız…? Biz sizin hayatınıza çok şey katarız. Çok ve güzel şeyler… her şeyden önce rahatlar ve gelişirsiniz, Öğrenmeyi öğrenip hayatın güzelliklerini keşfetmeye doğru yola çıkarsınız, Kendinizde saklı kalmış yeteneklerinizi keşfedip yeni bir yaşam biçimine geçebilirsiniz, Bilgiye ulaşmayı öğrenip tartışan ama kavga etmeyen bireyler olursunuz. Tüm beğenilerinizde eşik atlar, düzeyinizi yükseltirsiniz. Daha çok seven, Daha çok anlayan, Daha çok gören ve duyan olur, Yaşama arabesk bakış açısıyla bakmak yerine gerçekçi ve geliştirilebilir bir göz ve tarz oluşturusunuz… Yani kendinizi daha çok tanır ve daha çok seversiniz, Ama bencilce değil kendinizi keşfetmiş olarak…

   İşte size böyle bir dünyanın kapılarını açabilmek için ve açık tutabilmek için tiyatroterapi olarak Beykoz Vakfı Tiyatro Bölüm Başkanlığı bünyesinde ulaşmaya çalışıyor ve kapımızın hepinize., ‘yeter ki samimiyetle istiyor olsun’ herkese açık olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum.

 

Sevgilerimle…

                                                                                                              R.Sinan Akbaşak

                                                                                                               

                                                                                                                 Beykoz Vakfı

                                                                                                        Tiyatro Bölüm Başkanlığı

                                                                                                         Genel Sanat Yönetmen
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

R. Sinan AKBAŞAK... Köşe Yazıları

Nerede hata yapıyoruz... R.Sinan Akbaşak

Nerede hata yapıyoruz... R.Sinan Akbaşak ...televizyon kanallarımızdan bir bey elinde mikrofonla yakaladığı insanlara sorular soruyor. Özde basit sorular an...

Kelimelerin Senfonisini dinler miydiniz... R.Sinan AKBAŞAK

Kelimelerin Senfonisini dinler miydiniz... R.Sinan AKBAŞAK ... ve siz dinleyesiniz diye "Kelimelerin Senfonis"i tek kişilik gösteri olarak ayda iki kez karşınızda olacak... D...
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi