Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Vedat SINMAZ... SIRAYA GEÇ HİZAYA GELLL

Vedat SINMAZ... SIRAYA GEÇ HİZAYA GELLL

Tarih 16 Ocak 2011, 14:54 Editör

Önce ilkokulda başladık sıraya geçip hizaya gelmeye. Sonrada bu alışkanlık hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru oldu...

           

 

                    SIRAYA GEÇ HİZAYA GELLL

Önce ilkokulda başladık sıraya geçip hizaya gelmeye. Sonrada bu alışkanlık hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru oldu. Tabii ki toplum bütünlüğü ve  düzenini de sağlama açısından faydasını da gördük ileriki yaşamımızda.

Otobüs, market, fatura kuyruklarında, bankalarda birbirimizin hakkını yememek açısında güzel bir davranış sıraya geçip hizaya gelmek. Güzeldir de hiçbirimizin aklına gelmez “ Ya kardeşim şuraya bir stand daha aç fazla kuyruk olduk” demek.

İşte böyle sürü psikolojisine kapılmış  uzayıp uzayıp gideriz yıllar boyu. Ne kuyruk biter, ne dert biter. Her defasında biten biz oluruz. Vaktimiz gider,naktimiz gider, ömrümüz gider. Arkamıza baktığımızda görürüz ki bir arpa boyu yol gidememişiz.

Yaşamımızın her alanında bu böyledir. Trafikte de böyle. Durağa bir otobüs yanaşır, arkasına bir tane daha onun arkasına bir tane daha… Araçlar, trencilik oynayıp durur. Ne hikmet varsa o durakta (!) Çanakkale geçilir, Beykoz geçilmez (!)

Demin bankalardan söz ettim ya, efendim para yatırmaya giderseniz kuyruk yok, sıra numarası yok. Hemen üst katta ayrı birime alınırsınız. Çaylar, kahveler, yağlar, ballar… bir de kredi kartı tutuştururlar elinize, işte o gün yandığınızın resmidir.

Her yılbaşı  Amerikan temsilciler meclisinin Ermeni tasarısı gibi yıllık kart aidatları gündeme gelir. Size sorulmadan caaartt diye hesabınızdan kesilir. Ondan sonra uğraş dur. Ararsın müşteri temsilcisine ulaşamasın. Bekle Allah bekle telefonun başında. Mozart ve bethowen’dan senfoniler dinlersin. Arada bir tiz bir metalik ses “Şu anda tüm müşteri temsilcileri diğer müşterilerle ilgileniyor. Beklediğiniz için teşekkür ederiz.”

Uzun uzun pazarlıklardan sonra kart ücretini iptal ettirirsiniz. Zamanınızın gittiğine mi yanarsınız, enayi yerine koyulduğunuza mı yanarsınız, psikolojinizin bozulduğuna mı yanarsınız?

Böyle işte. Yaşamımızın her alanında “yerse” hesabı. Bir yerde bir yanlış var. Çözemiyorum,çözmeye uğraştıkça da ben çözülüp  kördüğüm oluyorum.Bu kuyruklu yaşam tarzının adına ileri demokrasi diyorlar.Demek ki bu demokrasi hiç iyi bir şey değil.Ya da bu yaşadığımız demokrasi  değil ?

Neyse fazla konuştuk. Birileri bizi zorla hizaya sokmadan sıraya girip hizaya geçelim.

  

 

vedatsinmaz@gmail.com                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                      Vedat SINMAZ

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Vedat SINMAZ

SEVİYE... Vedat SINMAZ

SEVİYE... Vedat SINMAZ ...ben hiçbir oyuna kötü demem. Diyemem de... Çünkü büyük bir emek,özveri,aylarca süren provalar ve iki saat boyunc...

Tavuk... Vedat SINMAZ

Tavuk...    Vedat SINMAZ Demin de söyledim ya, bizde kümes içi demokrasi var. Horoz horozluğunu, tavuk tavukluğunu, piliç piliçliğini, civci...
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi