Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Vedat SINMAZ...   ASALIM, KESELİM!

Vedat SINMAZ... ASALIM, KESELİM!

Tarih 03 Nisan 2011, 18:23 Editör

Efendim, malumunuz üzere son günlerin yeni gündemi idam cezasının geri gelmesi. Neymiş? Çocuk ve kadın istismarcılarını, tacizci ve tecavüzcüleri, bir de vatan hainlerini idam edelim.

  ASALIM, KESELİM!

Efendim, malumunuz üzere son günlerin yeni gündemi idam cezasının geri gelmesi. Neymiş? Çocuk ve kadın istismarcılarını, tacizci ve tecavüzcüleri, bir de vatan hainlerini idam edelim.

Ne kadar kolay değil mi? Sanki çamaşır asıyoruz? Neyi, neye göre, kimi, kime göre yargılayacağız? Önce buna karar verelim. Eğer, vatan hainleri asılacaksa; kim, neye göre vatan haini? Osmanlı’nın son dönemlerinde Atatürk, Osmanlı’ya göre vatan hainiydi. Bundan kırk yıl önceye gidersek, o günkü iktidara göre Deniz Gezmiş’ler vatan hainiydi. Şimdiyse günümüzde sadece ülkemizde değil, tüm dünyada kimin vatansever, kimin vatan haini olduğuna okyanus ötesi karar veriyor. O zaman bunları geç.

Gelelim, taciz ve tecavüze; Tacizcilere bakarsan kadınlar, mini etek ve dekolte giyinip erkekleri tahrik ediyorlarmış. Mış, mış, da, mış… Yok, be kardeşim, kimsenin mini etek filan giydiği yok. Bacak boyu, etek boyundan uzunsa suç kadınların mı? Allah, Allah… siz de kalçaya, bacağa bakmayın. Eteğe bakın. Yani kumaş kalitesine.

İşin şakası bir yana, daha bizler bebekken anneler babalar ;“Ah benim erkek evladım, ne yapsa yeridir. Erkekler zamparalık yapsa da elinin kiridir” Diyen sizler değil miydiniz?

İlk öğretim okullarına “Ayıptır, günahtır”Diye, cinsel eğitimi koymayan yetkililer, cinsel kimliğini tanıyamadan sağlıksız yetişen toplumun sorumlusu sizler değil misiniz?

Üç, beş oy uğruna her beş yılda bir af çıkaran siyasiler, katı kuralları ve yasaları koymayıp, yürürlükte olan yasaları da uygulamayan yetkililer, sizlerin hiç mi suçu yok?

Bir de, işin dördüncü ayağı medya ve reklam kuruluşları var. Her platformda cinselliği ön plana çıkaran reklamcılar, her dizi filmde tecavüz ve şiddeti işleyen filmciler, “Yılın ilk turist kafilesi yurda geldi. Bayan turistlerle yapılan röportajda, kuvvetli ve seksi Türk erkeklerinin gücünü görmeye ve macera yaşamaya geldik” Diye yayın yapan, görsel ve yazılı basın, sizler çok mu masumsunuz? Sanki onların ülkelerinde erkek yok?

Haydi, şimdi yargılayalım. Asalım, keselim. Sizleri mi, yoksa yarattığınız canavarları mı? Asmak, kesmek, vahşet, sizlerin genlerine işlemiş. Allah, sizleri başımızdan eksik etmesin. Sizde bu beyinler varken daha çoook vahşetler yaşarız. Sorun değil ya, asarız, keseriz, biçeriz… Ne diyeyim? Hayırlı çamaşırlar…

                                                                                                                       Vedat SINMAZ

                                                                                                       vedatsinmaz@windowslive.com

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Vedat SINMAZ

SEVİYE... Vedat SINMAZ

SEVİYE... Vedat SINMAZ ...ben hiçbir oyuna kötü demem. Diyemem de... Çünkü büyük bir emek,özveri,aylarca süren provalar ve iki saat boyunc...

Tavuk... Vedat SINMAZ

Tavuk...    Vedat SINMAZ Demin de söyledim ya, bizde kümes içi demokrasi var. Horoz horozluğunu, tavuk tavukluğunu, piliç piliçliğini, civci...
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi