Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Vedat SINMAZ... Hayat Bedava

Vedat SINMAZ... Hayat Bedava

Tarih 26 Eylül 2010, 21:36 Editör

To be, or not to be ... inşallah cevabı bulunur be...


HAYAT BEDAVA -

 Coca Cola kapağından çıkan FORD FOCUS `umuza atlayıp, şöyle ağız tadıyla bir tatil yapalım dedik. Benzini filan da dert etmedik. OPET kartımızda fazlasıyla puan vardı.
Arabamızın müzik çalarına 'yüzonsekiz ooonsekiz' cd`sini de koyduk. Ne güzel şarkı ama...Tam Eurovision`luk .

   Yolculuğumuz bayağı keyifliydi. Acıktığımız zamanlar BURGER KİNG`in hamburgerleri imdadımıza yetişti.Eeee ne de olsa GENÇ TURKCELL`liyiz,  Pizza da ,sinema da , konser de bedava. Hatta bedava kartda bedava.Zaten bize hayat bedava! Hani şair demiş ya,
“Aşk para, ekmek para, su para / Ben yalnızlığımı satıyorum ,Yok mu alan bedava ? ”
Zaten büyüklerimiz hep derdi . “ Bu ülkede insan hayatı çok ucuz ”diye. Ne ucuzu abi...  Bedava , bedava !.. Ne yapalım ama ? Türküz, doğruyuz çalışkanız, GENÇ TURKCELL`liyiz. Hayatı VIP yaşamak yakışır biz gençlere.

   Ne demiş atalarımız? “ En tatlı sabahlar ÇOKOKREM `le başlar. Zaten öyle de oldu. Sabah kahvaltımızda yok yoktu. Sonrası indiğimiz beş yıldızlı otelimizin havuz başında güneşlenirken hep baştakileri düşündüm. Tutturmuşlar “kumsaldakiler, kumsaldakiler …” Allah için kumsalda değildim. Havuz kenarında, şezlonga uzanmış vatanı kurtarmayı düşünüyordum. Hani eski enteller meyhanede vatan kurtarma planları yaparmış ya? Bu enteller de son zamanlarda bayağı türedi. Zaten başımıza ne gelirse bu enteller yüzünden geliyor.Ben bunlara FOLYOLU DEMOKRAT diyorum. Vakti zamanında yamyamlara kıyak olsun diye bunları fırında kızartıp Afrika`ya yollamıslar. Yamyamlar beğenmeyip geri postalamış . 'Folyo yu açtık bembeyaz çıktılar...  bunlar kızarmamış' diye. Kızarmazlar tabi abi, kızaracak yüz yok ki bunlarda. Her devrin adamları bunlar.

   Bir ara TV` de anayasa tartışmaları gözüme ilişti .İktidar , “ Eveeeet !.. ” diye bağırıyor .

 Muhalefet “ Hayıııır!..” .Peki abi niye hayırmış? Gerekçesini de açıkladılar zaten . Mutlu ve aydınlık yarınlar için hayır mış. İlahi muhalefet; vallahi billahi Dünya`dan bi haber bu muhalefet. Yarınımız mı kaldı abi bizim ?  çoktaaan özelleştirildi. Özelleştirildi de üzerine beton dökülüp nüklüer santral yapıldı. Yarınlarımız marınlarımız yok  bizim. Biz günü kurtarmaya bakalım .

 Havuz sıktı, Denize bırakayım kendimi dedim de; Aman Kemal duymasın. Yanlış manlış anlar da...  Her şeye rağmen masmavi sularda balıklarla birlikte yüzmek harika bir duygu. Kadife gibi yumuşacık sularda insanın açıldıkça açılası geliyor .her ne kadar beach otel`in cankurtaranları
“Fazla açılmayın boğulursunuz ! ” Diye feryat etse de başımızdaki büyükler inadına “açılım açılım” diyor. Sorun değil hallederiz . Önce çarşaf açılımı, ardından da mini etek açılımını halledelim. Öbür açılım kolay .

 Her şey çok güzeldi. Güzeldi de güzel şeyler çabuk bitiyor nedense? Önümüz kış, tatil de, para da, aşk da yazla birlikte biterse ne yaparım diye düşündüm. Belki de boşuna endişelendim. Odunumuzu kömürümüzü yazdan verdiler . Altı aylık kumanyamızı da mübarek ramazanda dağıttılar .Daha Allahtan belamızı mı istiyoruz? Gerçi... neyse orasını söylemiyeceğim...  sosyal devlet anlayışı, sosyal adalet bu olsa gerek. Daha ne olacak ki ?

 İşte bazen insana rahatlık batıyor .Bunca pembe tablonun arasında bir ara Silivri`dekileri düşündüm. Kendi kendime sordum Silivri`dekilerin suçu ne ??? Vallahi billahi onları pek düşünen yok. 72,5 milyonun tek bir derdi var .TV`de yeni vizyona giren dizi film “FATMAGÜL`ÜN SUÇU NE ? ”Herkes buna odaklanmış.

  Neyse ,bu öykü sürer gider .Bütün öyküler gibi biz biteriz öyküler bitmez.Sizlere Shakespare (şekspir) ìn sözleriyle veda edeyim.(BEN bu herifi küçükken hep şekerpare diye okurdum).
“ to be, or not to be ...   inşallah cevabı bulunur be  ”

     Kaliteli ve insanca yaşam hepinizin hakkı . Hoşçakalın, bedava yaşayın. Ama sakın arada kaynayıp BEDAVAYA GİTMEYİN!..

                                                                      SAYGILAR SEVGİLER – VEDAT SINMAZ
vedatsinmaz@gmail.com
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Vedat SINMAZ

SEVİYE... Vedat SINMAZ

SEVİYE... Vedat SINMAZ ...ben hiçbir oyuna kötü demem. Diyemem de... Çünkü büyük bir emek,özveri,aylarca süren provalar ve iki saat boyunc...

Tavuk... Vedat SINMAZ

Tavuk...    Vedat SINMAZ Demin de söyledim ya, bizde kümes içi demokrasi var. Horoz horozluğunu, tavuk tavukluğunu, piliç piliçliğini, civci...
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi