Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Vedat SINMAZ... ATATÜRK İÇİN NE YAPTIN?

Vedat SINMAZ... ATATÜRK İÇİN NE YAPTIN?

Tarih 27 Ekim 2010, 14:51 Editör

Hayır dostum. Sen hiçbir şey yapmadın.

ATATÜRK İÇİN NE YAPTIN?

Atatürk için "fan club"ler kurdun. Şiirler, makaleler yazdın. Posterler astın. Cumhuriyet Bayramı’nda iki bayrak salladın. 10 Kasım’da iki damla gözyaşı döktün, üyesi olduğun sivil toplum kuruluşlarında  “biz yüz kişiyiz, üç yüz olduk, Beş yüz olduk”  Diye nutuklar attın. Tamam; Sen görevini yaptın. Daha ne yapacaksın ki? Hayır dostum. Sen hiçbir şey yapmadın. Sadece içindeki Atatürk egosunu tatmin ettin.

 

Hiç düşündün mü Atatürk’ü sevmeyenler için ne yapabileceğini? Onlara Atatürk’ü anlatmayı, ikna etmeyi hiç denedin mi? “ Yok canım…  Onlar ikna olmaz diye Sürekli dışladın,  ötekileştirdin. Belki de farkında olmadan sen ötekileştin… antipatik oldun. Bir mum yakmayı denemeden,  karanlığa küfredip durdun.  Ne farkın kaldı senin, yel değirmenlerine kılıç çeken Donkişot’tan?

 

Eeee… Böyledir işte… Karşına alıp da konuşmazsan, dinlemezsen başkaları konuşur. Başkaları dinler. Kim, kimi adam yerine koyup değer verirse, o kitleleri kendi safına çeker. Bir de bakmışsın ki koskoca kalabalığın içinde yalnızlığın esiri olmuşsun. Bir gün kafan dank edip de “ben ne yaptım?” dediğin anda  “dönülmez akşamın ufkundayım”  şarkısını söylerken bulursun kendini. Ve vatan toprağı diye saksıdaki toprakları koklarsın.

 

Haydi, hala ne duruyorsunuz?   Sıvayın kolları. Konuşun insanlarla. Beş kişi, Üç kişi, Bir kişi…  Sayının önemi yok. Aynı, “ kumsala vuran denizyıldızları ” gibi kurtarın bu insanları cehaletten.  “Ama  artık fark etmez”  Demeyin.   Ülke için çok fark eder. Bizler, aynı havayı, aynı suyu paylaşan insanlarız. Birbirimizi kaybetmek gibi bir lüksümüz yok.

 

Neyse, başınızı ağrıttım. Sorry. Benim ne haddime ciddi şeyler yazmak? Benim işim mizah. Herkes anladığı işi yapsın. Hoşça kalın, dostça kalın.

CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.

 

VEDAT SINMAZ

vedatsinmaz@gmail.com

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Vedat SINMAZ

SEVİYE... Vedat SINMAZ

SEVİYE... Vedat SINMAZ ...ben hiçbir oyuna kötü demem. Diyemem de... Çünkü büyük bir emek,özveri,aylarca süren provalar ve iki saat boyunc...

Tavuk... Vedat SINMAZ

Tavuk...    Vedat SINMAZ Demin de söyledim ya, bizde kümes içi demokrasi var. Horoz horozluğunu, tavuk tavukluğunu, piliç piliçliğini, civci...
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi