Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

BAŞARIYI  ETKİLEYEN FAKTÖRLER   Bölüm  3       İ. Gürdöl

BAŞARIYI ETKİLEYEN FAKTÖRLER Bölüm 3 İ. Gürdöl

Tarih 27 Ağustos 2015, 11:11 Editör

Bir çok bilim dalını içinde barındırdığı için kendisini de bir bilim dalı olarak kabul edebileceğimiz sporun, önemli etmenlerinden biri de taktiktir.



BAŞARIYI  ETKİLEYEN FAKTÖRLER   BÖLÜM  3       İ. Gürdöl

( TAKTİK VE DİZİLİŞ )

             

 

 

Bir çok bilim dalını içinde barındırdığı için kendisini de bir bilim dalı olarak kabul   edebileceğimiz sporun, önemli etmenlerinden biri de taktiktir. Bu noktada diziliş ve taktik kavramlarının birbirine karıştırılmamasında  da yarar vardır. Örneğin;  futbolda diziliş dendiğinde 4-2-4, 3-5-2, 4-3-3, 4-4-2 vs gibi sistemler akla gelmelidir. Taktik ise; bu  sistemler içinde futbolcuların yapması gereken uygulamalardır.

Fakat, bu iki kavram farklı  anlamlar ifade etseler de spor alanlarında birbirlerinden ayrı düşünülmemelidir.  İşte, çalıştırıcının  bu noktada çok hassas davranması kaçınılmazdır.  Çünkü, her şeyiyle yarışmaya hazırlanmış olan birey ya da ekip hatalı bir diziliş ve taktikle ( kurgu ) yarışma alanına sürülürse  başarısızlığa mahkum edilir ve  tüm emekler ziyan olabilir.

Bu nedenle;  özellikle takım sporlarında antrenörün oyuncularını iyi tanıması çok daha fazla önem taşımaktadır. Çünkü, saha içi dizilişi ve dolayısıyla uygulanacak taktiği oyuncularının kapasitelerine ve becerilerine göre tespit etmelidir.  Bununla birlikte rakip takımın özelliklerini de  göz önünde bulundurmalıdır. Küçük bir yanılgı karşı ekibin  ekmeğine yağ sürebilir. Bu nedenle, kolay geçeceği sanılan bir maç zora girebilir, hatta  kaybedilebilir.

Kısacası, çalıştırıcının görev yaptığı branşla ilgili özellikle  diziliş ve taktik anlamında  kendini yetiştirmiş olması gerekmektedir.

Başarıyı etkileyen faktörler için de önemli yer tutan taktik kavramı kazanmak ve kaybetmekle doğru orantılı olarak ilgilidir. Taktiği ve dizilişi sahada iyi uygulayan takımlar maç kazanma coşkusunun  yanında , izleyicilere de  görsel şölen sunma olanağını  yakalamaktadır.  Dolayısı ile de bu tür takımların tribünleri daha bir fazla dolmaktadır.  

           


Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor Yazıları - İskender GÜRDÖL

FUTBOL PROGRAMLARI VE YORUMCULAR ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL

FUTBOL  PROGRAMLARI VE  YORUMCULAR  ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL Genellikle maçların yayınlarını televizyondan izlerim. Ve, genellikle de maç sonrası futbol programlarına pek b...

KANLICADA BİR FUTBOL SAHASI VE BİR BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL

KANLICADA  BİR FUTBOL SAHASI VE BİR  BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL Tekke Mevkii'n deki boş ve engebeli arazi düzeltilip futbol oynamaya elverişli hale getirilmesinden bu yana.....
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi