Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

FUTBOL  PROGRAMLARI VE  YORUMCULAR  ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL

FUTBOL PROGRAMLARI VE YORUMCULAR ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL

Tarih 12 Aralık 2016, 10:36 Editör

Genellikle maçların yayınlarını televizyondan izlerim. Ve, genellikle de maç sonrası futbol programlarına pek bakmam. Çünkü, seyrettiklerimle orada yorumlananlar arasında pek bağlantı kuramam. Sanki, başka maç seyretmiş gibi olurum.


FUTBOL  PROGRAMLARI VE  YORUMCULAR  ÜZERİNE DÜŞÜNCELER     

Genellikle  maçların  yayınlarını televizyondan  izlerim.  Ve, genellikle de maç sonrası futbol programlarına pek bakmam.  Çünkü, seyrettiklerimle orada yorumlananlar arasında pek bağlantı kuramam.  Sanki, başka maç seyretmiş gibi olurum.  Bu da beni oldukça yorar ve sinirlendirir.   Eee  artık yaş da epeyce ilerledi.   

Geçen akşam boş vaktim  oluşunca     kendime  sinirlenmeme ve yorulmama sözü verip,    yorumcu     kanallara bir baktım.  Bir yerde  dört beş ,  diğerinde üç dört , bir başkasında bazen üç bazen beş  kişi oturmuşlar  çeşitli maçlardaki hemen hemen aynı pozisyonlar üzerine fikir beyan ediyorlar.  Aslında yaptıkları bana pek fikir  beyanı   değil  de  tarafgirlik gibi geliyor,  hadi neyse  ama ,   sonuçta da   ortaya  ortak görüş çıkaramıyorlar. Ortalık karışıyor.  Tabii bu curcunada da  hem üzüm yiyip, hem de bağcı dövüyorlar.      

Zaten  futbol  kanalların  yorumcuları,  üç bilemedin dört kanalda rotasyon usulü mesai harcarlar.  Bunların sayısı üç aşağı beş yukarı onbeş  yirmi civarıdır.  Tabii ki bu zevat otuz ya da  kırk   göze sahiptirler.  Ama, ne hikmetse bu sayıdaki gözün sahip olduğu beyinler ; hakemle hemfikir olamadıkları gibi , birbirlerine de düşerler ve ortalık Yahudi havrasına döner.  Üstüne üstlük al ileri , gel geri teraneleri ile bile doğruyu göremezler.  Sonrasında da anlık kararlar yüzünden  hakemleri  yerden yere vururlar ve hakaret etmekten de geri durmazlar.  

Bu kişilerin çoğu her şeyi en iyi kendilerinin bildiğine inanırlar. Dokunulmaz olduklarını sanırlar.   Kendi gaf ve hatalarını düzeltemezler  çünkü, hep bulutların üzerindedirler.  Gelişmeleri takip etmezler. Ders çalışmazlar. Kimse  de çıkıp;  yahu “ siz önce kendinize çeki düzen verin , Türkçeyi öğrenin ve doğru kullanın “  diyemez .  Böyle olunca da   aynı  yanılgıları sürüp gider.

Bunlar otururlar,  binlerce kişinin stadyumlardan, milyonlarca kişinin televizyonlardan izlediği maçları insanlara yeniden anlatıp para kazanırlar.  Kendileri gelişmediği için de çevrelerine ve ülkeye hiçbir katkı yapmazlar.

Bilime, araştırmaya dayalı ve analitik düşünceyle ortaya çıkarılan somut sonuçlara ulaşmak dileği ile…



                                                                                             İskender GÜRDÖL


......................


Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor Yazıları - İskender GÜRDÖL

KANLICADA BİR FUTBOL SAHASI VE BİR BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL

KANLICADA  BİR FUTBOL SAHASI VE BİR  BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL Tekke Mevkii'n deki boş ve engebeli arazi düzeltilip futbol oynamaya elverişli hale getirilmesinden bu yana.....

RİO 2016... İskender GÜRDÖL

RİO 2016... İskender GÜRDÖL Lütfen, bilim ve akıl süzgecinden geçirilmiş doğruları görmeye çalışalım ki; ....
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi