Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

RİO 2016... İskender GÜRDÖL

RİO 2016... İskender GÜRDÖL

Tarih 27 Ağustos 2016, 06:28 Editör

Lütfen, bilim ve akıl süzgecinden geçirilmiş doğruları görmeye çalışalım ki; ....



                RİO 2016                 BİR OLİMPİYAT DAHA GERİDE KALDI

 

Her olimpiyat sonrası, şöyle bir geriye doğru yol alır, ne olmuş ne bitmiş bir göz atarım. 2016 Rio sonuçlandıktan sonra yine aynı uygulamayı yaptım. Aaa!  birde ne göreyim yazılarımın neredeyse tamamı hep  aynı eleştiri yumağı içinde dolanıp durmuş. Her Olimpiyat' a hep büyük umutlarla gitmişiz, ne yazık ki hep de hüsranla dönmüşüz.

Geçen gün ulusal bir gazetemizde; bu iş için  genel ve federasyon başına düşen harcamalar konusunda bir dizi araştırmayı ortaya koymuş. Çıkan sonuca göre dünyanın en pahalı  madalyaları bizim sporcularımızın boynunda olduğu anlaşılmış. Üstüne üstlük bizim dediğimiz sporcuların çoğunun da yabancı alt yapılı olduğu göz önüne alınırsa bu bedelin daha da artacağı kesindir.

Bu anlatmaya çalıştıklarım işin bir yönü. Bir diğer açı da doping denilen illetin sık sık sporcularımıza musallat olması. Geçmişte yaşananlar şöyle bir düşünüldüğünde; hem devşirme modelinin ,  hem de   kural dışı ( doping ) uygulamaların  bir araya gelmelerinin aynı dönemlere rastlaması da başlı başına bir sorun olarak önünüze gelmektedir. Umarım, Rio sonrası bu tür utançlarla karşılaşmayız.

Şimdi kalkıp da, sporun erdeminden, yararlarından söz etmeyeceğim. Ayrıca, Olimpiyatların da ne denli üst düzey ve prestijli  yapılar olduğunu söylemeyeceğim. Çünkü, bunları yaza yaza, anlata anlata onlarca yılı  geriye gömdük.   Artık önümüzde aynı şeyleri yapabilecek onlarca yılımız da kalmamış olabilir. Bu nedenle bir satırla yazımı sonlandıracağım.

Lütfen, bilim ve akıl  süzgecinden geçirilmiş doğruları görmeye çalışalım ki;  sonradan üzülmeyelim.


Kalın sağlıkla… 

                                                 
                                                                                           İskender Gürdöl



                                   .................................................................................................
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor Yazıları - İskender GÜRDÖL

FUTBOL PROGRAMLARI VE YORUMCULAR ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL

FUTBOL  PROGRAMLARI VE  YORUMCULAR  ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL Genellikle maçların yayınlarını televizyondan izlerim. Ve, genellikle de maç sonrası futbol programlarına pek b...

KANLICADA BİR FUTBOL SAHASI VE BİR BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL

KANLICADA  BİR FUTBOL SAHASI VE BİR  BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL Tekke Mevkii'n deki boş ve engebeli arazi düzeltilip futbol oynamaya elverişli hale getirilmesinden bu yana.....
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi