Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

KANLICADA  BİR FUTBOL SAHASI VE BİR  BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL

KANLICADA BİR FUTBOL SAHASI VE BİR BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL

Tarih 25 Eylül 2016, 08:20 Editör

Tekke Mevkii'n deki boş ve engebeli arazi düzeltilip futbol oynamaya elverişli hale getirilmesinden bu yana...




       KANLICADA  BİR FUTBOL SAHASI VE BİR  BEKLENTİ 

  

Yıllar çabuk çabuk geçti. Tekke Mevkii'n deki  boş  ve engebeli arazi düzeltilip futbol oynamaya elverişli hale getirilmesinden bu yana seneleri yuttuk ve epeyce de yaşlandık. Uzun zaman orada topun peşinden koştuk. Sonra da bizden sonraki kuşak o sahanın tozunu yuttu. Zaman zaman  resmi maçlarda oynandı. Ve, herkes memnundu. En azından Kanlıca' nın ve çevrenin gençleri gereksiz yerlerde vakit geçirmek yerine, Boğazın bu muhteşem köşesinde topla boğuştu.

           Epey bir süre sonra Kanlıca’ lılara bir bilgi, bir haber ulaştı.   Askerlerin; " burası bize ait bir alan, bu nedenle derhal terk edin " şeklindeki bu istekleri kısa bir zaman sonra  yaşama geçirildi. Hemen de tel örgülerle çevrildi. Sonuçta da onlarca, yüzlerce genç malum yerlere mahkum edildi.

            Şimdi de görüyor ve duyuyorum ki; bizim saha sanırım askerlerden alınmış, çağımızın muhteşem müteşebbislerine ( !...)  devredilme  konumuna getirilmiş.

             İroni bir yana; bu alan gerçekten  bireysel girişimcilere ( sözüm ona )  verilirse, Kanlıca ve  çevresi  adına büyük bir üzüntüye  neden olur.    Bu da toplumsal açıdan bir yara açılması demektir.  Çünkü,  bireysel  girişimciliğin ruhunda  kazan kazan siyaseti yatar. Bu nedenle de yatırımcı ülke gencini ve sporunu düşünme yerine doğal olarak kendi  cebini  doldurmaya bakar. Onun için yapacağı sözde  spor tesisi  para kazanmaya yöneliktir. Bu oluşumlar da;   obezler için zayıflama veya mide kaslarından   baklava şekli  oluşturma  salonundan  başka bir şey olmayacaktır. Ha! bir de;  eklem ve  kas  katili,  statik  elektrik yüklü halı sahalar var,   orada oynaya bilmek  için sıra beklenen, ayrıca, üzerine fazlaca para ödenen…

Yukarıda anlatmaya çalıştığım ortam oluşunca;   bizim gelir durumu  düşük  ailelerin çocukları otomatik olarak bu alanların dışına kalıyor. O da kalkıyor   başka mekanlar aramaya başlıyor. Bulmakta da gecikmiyor. Tabi ki oralardan sporcu da yetişmiyor.   Ortalıkta genç kalmayınca da,  Uluslararası yarışmalarda boy göstermek için, yarışmacı bulunamıyor.     Sonra da çok normalmiş gibi,   devşirme adam arama yoluna baş vurulur.  Bulunur da.  Olimpiyatlara gidilir. Ve kaçınılmaz son hüsranla dönülür. Bu sıkıntıda harcanan paralar da heba olur.  Bu kısır döngü de onlarca yıldır döner durur.

İşte, bu nedenlerden dolayı, ekonomik anlamda her ne kadar liberal   bir görüntü       sergilemeye çalışan hükümetlerin,  böylesine toplumun önemli bir kesimini ilgilendiren konularda   biraz da olsa “ sosyal devlet “  kavramını unutmaması gerekir.

Gençlik Ve Spor Bakanlığından beklentimiz, bu alanın çeşitli spor  alanları ile donatılıp, bir kompleks haline getirilerek  Kanlıca Spor  Kulübünün kullanımına  verilmesidir.   

Geçmişi anımsadık , kısaca. Birazda toplumsal yaralardan bir tanesine yine kısaca değinmek istedik. Sonra da , içimizden geldiğince mırıldananım dedik belki  duyan olur diye…

Korumuzu  yitirdik, lütfen sahamıza dokunmayın……..


                                                                                  İskender  Gürdöl



                  .......................................................................................................
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor Yazıları - İskender GÜRDÖL

FUTBOL PROGRAMLARI VE YORUMCULAR ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL

FUTBOL  PROGRAMLARI VE  YORUMCULAR  ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL Genellikle maçların yayınlarını televizyondan izlerim. Ve, genellikle de maç sonrası futbol programlarına pek b...

RİO 2016... İskender GÜRDÖL

RİO 2016... İskender GÜRDÖL Lütfen, bilim ve akıl süzgecinden geçirilmiş doğruları görmeye çalışalım ki; ....
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi