Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

İskender GÜRDÖL... GALATASARAY' DA  NELER OLUYOR

İskender GÜRDÖL... GALATASARAY' DA NELER OLUYOR

Tarih 29 Kasım 2010, 13:58 Editör

Son yıllarda profesyonel futbolda kulüp gelirleri üst düzeyde artmasına karşın, kalitenin aynı oranda yükseldiği söylemek pek olası değildir...

                    GALATASARAY’ DA  NELER OLUYOR 

 

            Son yıllarda profesyonel futbolda kulüp gelirleri üst düzeyde artmasına karşın, kalitenin aynı oranda  yükseldiği söylemek pek olası değildir.   Üç büyük kulüp diye adlandırılan;  Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray bu kalitesizliğin özellikle başını çekmektedir.  Yüz bilmem kaç yıldır futbol sporunun lokomotifliğini yaptığına inanılan İstanbul’ un bu   takımları   2010 – 2011 sezonunda   iyice dibe vurmuş görünmektedir.

Dibe vurmuşluğun en anlamlı  örneğini de  Galatasaray  sergilemektedir.

On onbeş yıl öncesine futbol adına damga  vuran Sarı – Kırmızılılar nasıl olur da böylesine kötü durumlara düşebilir insanın inanası gelmiyor, gelmiyor da Avrupa şampiyonu olmuş bir takımın ne denli hatalar silsilesi içinde bu  günleri yaşadığı da  akıllardan çıkmıyor.

Öncelikle 2000 yılındaki UEFA  ve Süper Kupa şampiyonluğundan sonra bu başarı ekonomik getiriye dönüştürülemedi. Maddi kaynaklar gelişmeyince kulüp iyiden iyiye borçlanmaya başladı.  Bu borçlanma her yıl katlayarak büyüdü.  Yüksek miktarda kredi kullanımına başlandı.  Bu kredi ve borçlarla transfer edilen oyuncular yetenek açısından beklenenden uzak kaldılar.  Böylece onlarca, belki yüzlerce futbolcuya ödenen bedeller sokağa atılmış oldu. On yıllık dönem içinde elde edilen üç lig şampiyonluğu kötü gidişin perdelenmesine neden oldu.  Ve,  Galatasaray her geçen gün biraz daha maddi olanaksızlıklar sarmalının  içine düştü.

Böylesine bir çıkmaz içinde bocalayıp duran  kulüp, ayrıca birde futbolcu sultasının içine düşüverdi. Teknik direktörün görevinden uzaklaştırılmasını sağlayan bir gurup oyuncu o yıl takımın tesadüfen ( rakiplerinin hediyesi sayılabilecek bir durumda )  şampiyon olması ile iyice gemi azıya alarak, bir çeşit yeniçeri ayaklanması başlattı.  O zamandan beride Galatasaray da sular bir türlü durulmadı.

2009 – 2010 ve 2010 – 2011 sezonlarında da bu alışkanlığın devam ettiği görünmektedir. Örneğin; Frank Rijkaard’ ın gönderilişi de geçmişte yaşanan sahneleri hatırlatmaktadır. Rijkaard giderken bazı futbolcular tarafından oluşturulan bir takım komplo ve sabotajlardan söz etmiş ve sonra ülkesine geri döndü.  Ne tesadüftür ki yerine gelen   George Hagi’ nin  de fazla değil bir hafta sonra aynı söylemleri dile getirmeye başlaması bizce şu  anlamı taşımaktadır:  

Futbolcuların  yönetime ve teknik adamlara  karışma   alışkanlığı ve gücü hala devam etmektedir.

Bu durumun  dışında Galatasaray Kulübünde yaşanan iki büyük sorun daha göze çarpmaktadır. Bunlardan birincisi; takım kadrosu son derece yetersiz futbolcularla doludur. İkincisi ise; yönetim bazında liseli, alaylı,  cemaat  ilişkisi ve savaşımıdır. 

Yerimiz daraldığı için bu konulardaki düşüncelerimizi açıklama olanağı bulamadan yazımıza  son veriyoruz.  Belki  ileride ayrıntılı bir şekilde bu sorunlara da  değinebiliriz...

 


                                                                                             İskender GÜRDÖL

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor Yazıları - İskender GÜRDÖL

FUTBOL PROGRAMLARI VE YORUMCULAR ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL

FUTBOL  PROGRAMLARI VE  YORUMCULAR  ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL Genellikle maçların yayınlarını televizyondan izlerim. Ve, genellikle de maç sonrası futbol programlarına pek b...

KANLICADA BİR FUTBOL SAHASI VE BİR BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL

KANLICADA  BİR FUTBOL SAHASI VE BİR  BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL Tekke Mevkii'n deki boş ve engebeli arazi düzeltilip futbol oynamaya elverişli hale getirilmesinden bu yana.....
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi