Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

İskender GÜRDÖL... TOPLUMSAL GÜVENSİZLİK

İskender GÜRDÖL... TOPLUMSAL GÜVENSİZLİK

Tarih 21 Mart 2011, 11:44 Editör

Ligin ikinci yarısının ortalarına yaklaşıldığında profesyonel futbol ortamı yine birbirine girdi. Neredeyse her yıl tekrarına alıştığımız bu durum artık ayıp oluyor beyler' çizgisini de aştı. Öncelikle,güvensizlik şeklinde ortaya çıkan bu kargaşa şimdilerde kişilik saldırılarına dek uzanmış görünmektedir.




              GÜVENSİZLİK ORTAMI TOPLUMSAL ÇÖZÜLMEYİ HIZLANDIRIR.  

 

  Ligin ikinci yarısının ortalarına yaklaşıldığında profesyonel futbol ortamı yine birbirine girdi. Neredeyse her yıl tekrarına alıştığımız bu durum artık “ ayıp oluyor beyler “ çizgisini de aştı. Öncelikle “  güvensizlik “ şeklinde ortaya çıkan  bu kargaşa  şimdilerde kişilik saldırılarına dek uzanmış görünmektedir.

 Bireylerinin birbirlerine ve kurumlara güven duymamaya başlaması, o toplum için geleceğin oldukça sorunlu  yaşanacağının önemli bir göstergesidir. 

 Toplum içinde yaşayan insan; çeşitli gereksinimlerinin karşılanabilmesi için oluşturulmuş bir dizi sosyal kuruma  gereksinim duyar. Bu kurumlar insanlar arasındaki ilişkilerin sağlıklı bir biçimde yürütülmesi görevini üstlenirler. Ve, bunu yaparken de bireylerinin  rahatını, huzurunu, güvenliğini sağlayıcı, yaşamını kolaylaştırıcı yöntemleri uygulamaya koyarlar. Kandırma ve aldatma söz konusu olduğunda, bunu yapmaya çalışanlara dur, der.  Kısacası her şeyi vatandaşlarının lehine bir şekilde oluştururlar. Veya öyle yapmaları gerekilir. Fakat, ülkemizde bunun pek böyle olduğunu söylemek ve gözlemek olası değildir. Kamu yararına hizmet üretmeye çalışan kuruluşlar bile  yüksek kar oranlarını hedeflemekte ve bunu bir  yetenekmiş gibi de kamuoyuna sunmaktadırlar. Yani, para kazanmak için,  amiyane tabiri ile vatandaşlarını kazıklamaktadırlar. Hal böyle olunca da  güvenilirlik ortadan kalkmaktadır.

 Şayet, bırakın özel sektörü, kamu kurum ve kuruluşları  yaptıkları uygulama ve yürütmeyle  insanların güvenlerini yitirmeye başlarlarsa o toplum için de huzursuzluk baş göstermeye başlamış demektir.  Çünkü, bir süre sonra bu rahatsızlık  kişilere de bulaşacak, genel bir  güvensizlik ortamı kendiliğinden oluşacaktır. Kısa bir süre sonra da  neredeyse  herkes herkes’ e  karşı inandırıcılığını yitirecektir.  Sonrasında ver elini anlaşmazlık, kargaşa ve çözümsüzlük...

   Şimdi gelelim profesyonel futbol  ortamında baş gösteren olaylara:

 Birkaç kulüp yaptığı açıklamalarla, Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Komitesi ve Kulüpler  Birliği Vakfına yönelik suçlamalarla  yaşananlarda bir kasıt unsuru olduğunu   ortaya koymuşlardır. Böylece futbol ortamı bir kargaşa  ve güvensizliğe doğru yelken açmıştır.

 Oysa bu üç kurumdan ikisi bu eleştiriyi yapan ya da yapmayan  kulüp yöneticilerinin oylarıyla kısmen demokratik bir yolla seçilmiştir. Kendi seçtikleri kişiler tarafından yönetilen bu kuruluşlara karşı ortaya atılan bu tür suçlamalar  ya kanıtlanmalı  ya da yargıya baş vurularak araştırma ve soruşturma istenmelidir. Veya genel istekle  seçim yapılmalıdır.

 Aksi halde ortaya büyük bir  güvensizlik sıkıntısı çıkacak demektir. Bu nedenle de  sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasında yarar vardır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bir toplumda güvensizlik ve kasıt unsurları artmaya başlarsa sonuç pek parlak olmayabilir.

 Diyeceksiniz ki “ Deveye   boynun neden eğri diye sormuşlar, o da nerem doğru ki demiş .... “ ya hani.  Sanırım hesap yine aynı hesap işte!...

 Kalınsağlıcakla...

                                                                                            İskender GÜRDÖL
 
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor Yazıları - İskender GÜRDÖL

FUTBOL PROGRAMLARI VE YORUMCULAR ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL

FUTBOL  PROGRAMLARI VE  YORUMCULAR  ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL Genellikle maçların yayınlarını televizyondan izlerim. Ve, genellikle de maç sonrası futbol programlarına pek b...

KANLICADA BİR FUTBOL SAHASI VE BİR BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL

KANLICADA  BİR FUTBOL SAHASI VE BİR  BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL Tekke Mevkii'n deki boş ve engebeli arazi düzeltilip futbol oynamaya elverişli hale getirilmesinden bu yana.....
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi