Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

İskender GÜRDÖL...  SPORA OKUL OKULA SALON GEREKİR

İskender GÜRDÖL... SPORA OKUL OKULA SALON GEREKİR

Tarih 12 Mayıs 2011, 11:22 Editör

Spor; bir ülkenin o alanda uyguladığı politikaları doğrultusunda gelişebilir. Geçmişten günümüze Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin programlarına yazdıkları spor konusu bir paragrafı bile bulmamaktadır...

                   SPORA OKUL OKULA SALON GEREKİR 

 

Spor; bir ülkenin o alanda uyguladığı politikaları doğrultusunda gelişebilir. Geçmişten günümüze Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin programlarına  yazdıkları spor konusu bir paragrafı bile bulmamaktadır.  Dolayısıyla parti bildirgelerinde de daha fazla yer kaplamamaktadır. Hal böyle olunca da “ havanda su dövmekten “ ileri gidilememiştir.

Siyasal erki ellerinde bulunduranlar, spor konusunu sürekli reklam ve arpalık amaçlı kullanmışlar, hiçbir zaman sporun gerçek işlevini anlayabilmek zahmetine bile katlanamamışlardır. Yoksa, yaklaşık 70 milyonluk, üstelik genç bir nüfusa sahip olan bu ülkedeki sporcu sayısı bu denli küçük rakamlardan oluşur muydu?

Yukarıdaki saptamamın tersi olsaydı, bugün spor salonu olmayan hiçbir ilk ve orta öğretim okulu  olmazdı.  Spor,  eğitim kurumlarının  kökeninde doğar, gelişir ve bütün ülkeyi kapsardı. Çünkü, sporun malzemesi insandır. Hem de özellikle genç insan....

Bu günkü iktidar;  ülkeyi neredeyse 10 yıldır yönetmektedir. Bu süre içinde “ şunu yaptık, bunu yaptık “ diye ortalıkta dolanmaktadır. Şimdi ben soruyorum: Bu süre içinde kaç okula spor salonu yapılmıştır? Veya yeni yapılan okulların kaç tanesi “ spor salonlu “ olarak hizmete sunulmuştur?

Eminim ki, bu sorularımın yanıtları gözardı edilebilecek kadar küçük sayılardır. Oysa, son on yılın içinde, ekonomik anlamda  spor teşkilatına oldukça yüklü paralar girmektedir. Özellikle Spor Toto teşkilatı “ iddaa “ oyunundan,  inşaat işinde de TOKİ çok yüksek  gelirler elde etmektedir.

Fakat, görülmektedir ki, bu kurumlar harcamaları genellikle göz boyayıcı alanlara yapmaktadırlar. Profesyonel futbol kulüplerine yapılan  stadyumlar, ne getirip ne götüreceği belli olmayan otomobil yarışları alanı, belki bir daha ne zaman kullanılacağı belli olmayan kış merkezi, sporculara verilen yüksek primler   bunlara örnek olarak gösterilebilir. Buralara harcanan onlarca milyon liralarla okullara spor salonu yapılmış olsaydı, bir süre sonra Türkiye deki yarışmacı  sporcu sayısı artarken, sağlıklı bir genç nesil de yetiştirilmiş olacaktı. Sağlıklı genç nesil demekte sağlıklı bir toplum anlamına gelmektedir.

Hem ruhsal hem de fiziksel açıdan üst düzey bireylerden oluşan ülkelerdeki sağlık harcamaları da mutlaka alt seviyelere düşecektir. Bu da; insanların ilaç, hekim ve hastane giderleriyle olur olmaz uğraşmadan,   ülke ekonomisine yapılabilecek en büyük katkıdır.

Önümüzde seçim var. Bakalım partiler verdikleri sözler  arasına sporu ne kadar kullanacaklar?  Sonra da bu bildirimlerini  ne kadar yerine getirecekler veya uygulamaya koyacaklardır ?

Bekleyip de  görelim...


                                                                                                  İskender GÜRDÖL
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor Yazıları - İskender GÜRDÖL

FUTBOL PROGRAMLARI VE YORUMCULAR ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL

FUTBOL  PROGRAMLARI VE  YORUMCULAR  ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL Genellikle maçların yayınlarını televizyondan izlerim. Ve, genellikle de maç sonrası futbol programlarına pek b...

KANLICADA BİR FUTBOL SAHASI VE BİR BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL

KANLICADA  BİR FUTBOL SAHASI VE BİR  BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL Tekke Mevkii'n deki boş ve engebeli arazi düzeltilip futbol oynamaya elverişli hale getirilmesinden bu yana.....
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi