Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

PROFESYONEL FUTBOLUN NE TADI KALDI NE TUZU... İskender GÜRDÖL

PROFESYONEL FUTBOLUN NE TADI KALDI NE TUZU... İskender GÜRDÖL

Tarih 01 Kasım 2011, 12:57 Editör

Çete, şike ve teşvik konusu gündeme düştüğünden beri Türkiye de futbol olgusunun üzerinde, her an bolca yağmur bırakacakmış gibi, koyu gri bulutlar dolaşmaktadır...

PROFESYONEL FUTBOLUN NE TADI KALDI NE TUZU 

Çete, şike ve teşvik konusu gündeme düştüğünden beri Türkiye de futbol olgusunun üzerinde, her an bolca yağmur bırakacakmış gibi, koyu gri bulutlar dolaşmaktadır. Koyu gri renkli bulutlar yağmur bırakmazdan önce iç karartır, darlandırırlar.

İşte böyle havalarda insanlar miskinleşir, mutsuzlaşır huzursuzluğu benliklerine kadar hissederler. Bu da hoşnutsuzluğu, isteksizliği ve tembelliği beraberinde getirir.

Şimdilerde Türkiye de ki futbolun içinde bulunduğu durumu yukarıda yaptığım betimlemeye benzetmekteyim. Maçlar oynanıyor. Bakıyorum tribünlerin büyük kısımları boş. Gelenlerin coşkusu yok denecek kadar az. Bu işten ekonomik getiri sağlayanlar ise; her ne kadar konuşmalarıyla, davranışlarıyla olaya boyut kazandırmaya çalışsalar da, yüzlerinde maske ile dolaştıklarını pek gizleyemiyorlar. Kimse bildiklerini açıkça dillendiremiyor. Çünkü, bilinenler uygulamaya konulursa büyük bir ekonomik kayıpla yüzyüze gelineceği gün gibi ortadadır. Tabii ki; bu durumsa o ortamdan beslenenlerin pek işine gelmemektedir.

Oysa, bu iş ilk ortaya çıktığında tüm kural ve yasalar uygulansaydı, kargaşa bu ölçülere ulaşmadan çözülebilirdi. Şimdi ise; düğüm düğüm olmuş bir iplik çilesi ile uğraşılmak zorunda kalınmıştır.

Başlangıçta yaraya neşter vurulsaydı, kayıp bir yılla geçiştirilebilecek sorunlar oldukça azalacak, ortalık epeyce temizlenecekti.

Şu anda gelinen noktadaysa, bu olanak ortadan kalkmış görünmektedir.

Kısacası iç hesaplaşma bir yılın yitirilmesiyle toparlanabilecekti. Şimdi bu süre en az iki yıla çıkmış görünmektedir. UEFA’ nın uygulayacağı yaptırımlar ise giyotin gibi başımızın üzerinde durmaktadır.

Velhasıl, bir çok konuda olduğu gibi, profesyonel futbolda da “ kriz “ yönetmekte sınıfta kalmış görünmekteyiz.

                                                                      İskender GÜRDÖL


Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor Yazıları - İskender GÜRDÖL

FUTBOL PROGRAMLARI VE YORUMCULAR ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL

FUTBOL  PROGRAMLARI VE  YORUMCULAR  ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL Genellikle maçların yayınlarını televizyondan izlerim. Ve, genellikle de maç sonrası futbol programlarına pek b...

KANLICADA BİR FUTBOL SAHASI VE BİR BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL

KANLICADA  BİR FUTBOL SAHASI VE BİR  BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL Tekke Mevkii'n deki boş ve engebeli arazi düzeltilip futbol oynamaya elverişli hale getirilmesinden bu yana.....
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi