Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

ATLETİZMDE NELER OLUYOR:      İskender GÜRDÖL

ATLETİZMDE NELER OLUYOR: İskender GÜRDÖL

Tarih 20 Ağustos 2014, 22:58 Editör

2014 Avrupa Atletizm Şampiyonasının ardından, gazetelerimizden birinin başlığı bana çok ilgi çekici geldi. “ Neyse ki bu kez doping derdimiz yok!..”


ATLETİZMDE NELER OLUYOR:      İskender Gürdöl

2014 Avrupa Atletizm Şampiyonasının ardından,  gazetelerimizden birinin başlığı  bana çok ilgi çekici geldi.  “ Neyse ki bu kez doping derdimiz yok!..”

Türkiye , 2014 Avrupa Atletizm Şampiyonasından  bir bronz madalya ile dönünce, basınımız böyle bir başlığı uygun bulmuş.

Bizce de  tam yerinde olmuş. Çünkü, daha önce bir kısmı devşirme bir kısmı yerli üretimle ortaya çıkan atletlerimizin bir çoğu doping denilen belayla tanışmışlardı.

Sporun olmazsa olmaz iki önemli unsurundan biri olan atletizmin, ( diğeri cimnastiktir )  bu denli kirletilmiş olduğunu başka yerlerde görmek sanırım pek olası değildir.

Geçmiş dönemde örneğin;  2010 da Barcelona’ da alınan 3 altın, 1 bronz, keza 2012 de Helsinki de alınan 4 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyanın ardından  doping  fırtınasına yakalanan Türkiye atletizmi kara günler yaşamaktadır.(  Bu arada Olimpiyatlarda alınan madalyaları da göz ardı etmemek gerekir ki, onlarda şu aralar soruşturma aşamasındalar. )

Ayrıca, 2010 ve 2012 nin  başarılılarla doluluğunun ardından 2014 de  bir tek bronz madalya düşündürücü olmaktadır.

Uluslar arası Atletizm Federasyonları  Birliği ( IAAF ) nin açıkladığı dünya doping listesinde 355 sporcu yer almaktadır. Bu belki sıradan bir bilgidir ama, bu sporcuların 46 tanesinin Türk Atletleri olması    bizce çok önemlidir ve üzerinde durulması gerekmektedir.  

Sporcularımızı bu merete yönlenme  nedenleri  bir an önce bulunmalı ve Türk atletizminin alnındaki bu kara leke silinmelidir.


                                                                                                     İskender GÜRDÖL




....


Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor Yazıları - İskender GÜRDÖL

FUTBOL PROGRAMLARI VE YORUMCULAR ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL

FUTBOL  PROGRAMLARI VE  YORUMCULAR  ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL Genellikle maçların yayınlarını televizyondan izlerim. Ve, genellikle de maç sonrası futbol programlarına pek b...

KANLICADA BİR FUTBOL SAHASI VE BİR BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL

KANLICADA  BİR FUTBOL SAHASI VE BİR  BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL Tekke Mevkii'n deki boş ve engebeli arazi düzeltilip futbol oynamaya elverişli hale getirilmesinden bu yana.....
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi