Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

İskender GÜRDÖL...  BEDEN EĞİTİMİ, KÜLTÜR ve SANAT YOK EDİLİRSE

İskender GÜRDÖL... BEDEN EĞİTİMİ, KÜLTÜR ve SANAT YOK EDİLİRSE

Tarih 15 Kasım 2010, 20:26 Editör

Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Özak geçtiğimiz hafta; beden eğitimi derslerin programlarından çıkarılarak...

         BEDEN EĞİTİMİ, KÜLTÜR ve SANAT YOK EDİLİRSE  

 

Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Özak geçtiğimiz hafta; beden eğitimi derslerin  programlarından çıkarılarak,  kültür, sanat (  sanırım bunlar  programlardan daha önce çıkartılmıştı ) ve spordan oluşan etkinliklerin   bir blok halinde uygulanacağını, spor mahkemeleri kurulacağını, kulüpler yasasının değişeceğini  verdiği demeçlerle dile getirmişti.

 Yapılan bu açıklamalar; bizce  şu anlamı taşımaktadır.  Bu üç unsurun da artık  eğitim kurumları içinde  yeri yoktur.  Sadece isimleri kalacaktır. O da gurup halinde    ders programı içine sıkıştırılacaktır.  Çünkü, kültür, sanat ve spor için ayrılan saatler büyük bir olasılıkla genel sınavlara ( lise, üniversite vs. gibi )  hazırlanma zamanları olarak değerlendirilecektir. Böylece, bir çocuğun  ve gencin yetişme süreci içindeki en mutlu olduğu sürelerden  biri olan “ oyun “ da ortadan kalkacak, kültür ve sanat bilgisinden yoksun bir nesil oluşturulacaktır.

Böylece,  iş dışında hiçbir şey düşünmeyen robotlaşmaya yönelmiş  insanlar dünyasının ilk adımları atılmış olacaktır.   

            Çocuk,  fiziksel,  zihinsel, ruhsal  gelişimini oyunla kazanır.  Büyüdükçe devreye beden eğitimi ve spor girer. Genç,  anatomik ve fizyolojik olarak olgunlaşırken,  sosyal sorumluluklar ve paylaşımlar rol almaya başlar.  Bu süreç  içinde kültür ve sanat gibi etkinlikler de önemli bir yer tutar. Bu üç etkinlik de  beraberce, insanoğlunun kötü alışkanlıklardan  uzak durmasına yardımcı olur. Genellikle de bireyin içinden gelen birçok  negatif alışkanlığın törpülenmesini sağlar.

            Şimdi biz ne yapıyoruz ?

            Bu üç çok önemli kavramı, önce eğitim kurumlarından sonra da  yaşamımızdan çıkartmak için adım atmaya çalışıyoruz.

            Peki spor alanları ve tribünlerdeki şiddeti önlemek için ne yapmaya çalışıyoruz ?

            “ Spor Mahkemeleri    kurup ceza yağdırmaya  uğraşıyoruz.

            Belki onlarca kez yazdık, anlatmaya çalıştık. “ Şiddet “, özellikle toplumsal boyutlara ulaşmış  “ şiddet “  ceza yasaları ve uygulamaları ile önlenemez. Ancak ve ancak eğitim sisteminin doğrularla oluşturulması ile  ortadan kaldırılabilir.  Bu eğitim programının içinde de “ spor, kültür ve sanat “ gibi etkinlikler çok önemli yer tutar.

            Sayın  Bakanın söylediği gibi bir yasa taslağı yerine, öğrencilerin daha çok spor yapabileceği alanları, saatleri ve uzman eğiticilerin sayısını arttıralım, kültür ve sanatı ders olarak zorunlu  okutalım ve bir süre sabredelim bakalım ne olacak ?         

Eminim ki, tıbbi ve etik açıdan  sağlıklı kişilerin yaşadığı bir toplum  ortaya çıkacaktır. Sağlıklı insanların beynine daha fazla kan gideceğinden,  zihinsel kapasite de gelişecektir.   Bunun sonucunda da bireysel ve toplumsal sorunlar en aza indirgenecektir.

            Kanımızca; eğitimin ana unsurlarını yok edip  ceza yağdırmak yerine,  birazda  bilimi ön plana çıkarıp yaşama geçirmeye çalışsak daha anlamlı bir politika  yaratılmış olur, mahkemelere de gerek bırakmayız.



                                                                                      İskender GÜRDÖL

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Spor Yazıları - İskender GÜRDÖL

FUTBOL PROGRAMLARI VE YORUMCULAR ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL

FUTBOL  PROGRAMLARI VE  YORUMCULAR  ÜZERİNE DÜŞÜNCELER... İskender GÜRDÖL Genellikle maçların yayınlarını televizyondan izlerim. Ve, genellikle de maç sonrası futbol programlarına pek b...

KANLICADA BİR FUTBOL SAHASI VE BİR BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL

KANLICADA  BİR FUTBOL SAHASI VE BİR  BEKLENTİ... İskender GÜRDÖL Tekke Mevkii'n deki boş ve engebeli arazi düzeltilip futbol oynamaya elverişli hale getirilmesinden bu yana.....
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi