Gazete Tiyatroterapi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

KURT KANUNU...Mehmet YAVRUTÜRK

KURT KANUNU...Mehmet YAVRUTÜRK

Tarih 08 Ocak 2012, 15:57 Editör

"Önce komünistleri aldılar,komünist değildim;sustum. Sonra yahudileri aldılar; yahudi değildim; sustum. Sendikacıları aldılar...Liberalleri aldılar...hiç biri değildim; hep sustum...Ve sonra benim için geldiklerinde beni savunacak kimse kalmamıştı.".



                       KURT KANUNU


      SUSTUM! Demişti, Papaz Martin Niemöller. "Önce komünistleri aldılar,komünist değildim;sustum. Sonra yahudileri aldılar; yahudi değildim; sustum. Sendikacıları aldılar...Liberalleri aldılar...hiç biri değildim; hep sustum...Ve sonra benim için geldiklerinde beni savunacak kimse kalmamıştı.".
"Önce tüm bozguncuları öldüreceğiz. Sonra işbirlikçilerini, ardından sempatizanlarını, daha sonra tarafsızları. En sonunda da korkakları." Bunları söyleyen kişi ise Arjantin de, diktatörlük dönemi Buenos-Aires'in Askeri Valisi General İberico Manuel Saint-Jean idi.
Önce Van 100. Yıl Üniversitesi Rektör ve Genel Sekreter Yardımcısıyla başladılar. Ardından Şırnak da bir Astsubaya sıra geldi. Sonra teğmenler, yüzbaşılar, albaylar derken...sıra önce emekli sonra muvazzaf paşalara geldi. Kuvvet Komutanları da listeye dahil oldu. Sonunda...!
Önce 100. Yıl Üniversitesinin Gnl.Skrt. Yrd. Enver Alaplı intihar ederek perdeyi açtı. Ardından Albay Berk Erden, Yarbay Ali Tatar ve terörle mücadele de yaralanıp tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş, şeref madalyalı Albay Abdülkerim Kırca canlarına kıydılar.
Kuddusi Okkır, İlhan Selçuk, Türkan Saylan, Uçkun Geray, Kaşif Kozinoğlu kalburla su taşınan dava sürecinde hayatlarını kaybettiler...Kuzuların sessizliği içinde SUSTUK!
Suyun başında ki kurt ne demişti " Ben buradan senin suyunu bulandıramam." diyen kuzuya; "Seni yemem için bana bahane lazım.".
İninin önünden geçen fareyi de parçalamıştı. Niye yaptın ,diyenlere de " Sonra yol olur." demişti.
Televizyonlar da yeni bir dizi başlıyot;" Kurt Kanunu." (ciddiyim,aynen bu isimle bir dizi anonsu yapılıyor.). Peki neydi ünlü Kurt Kanunu? Kurtlukta kanun;düşeni yemektir!
Bir de ünlü atasözümüz vardır: "Korkunun ecele faydası olmaz."
26. Genelkurmay Başkanı "Silahlı örgüt yönetmekten" tutuklandı...Yorum yok

                                                                                                    Mehmet YAVRUTÜRK

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Mehmet YAVRUTÜRK

"ONLAR ÖLÜRKEN DE GÜLÜYORLAR" M.YAVRUTÜRK

Başlıkta ki tırnak içindeki o sözler bana ait değil. İlk duyduğumda canımı çok acıtan bu sözler "Sudaki İzler" belg...

Hüzün Kavmindeniz... M.YAVRUTÜRK

Hüzün Kavmindeniz... M.YAVRUTÜRK Oğlunu askere uğurlayan babanın öyküsünü anlatan dost Mehmet Yavrutürk
 İSTANBUL Hava durumu


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi